Hrvatske ceste nas vole: U BBŽ će se graditi još jedna brza cesta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatske ceste pune su ljubavi za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, moglo bi se zaključiti iz godišnjeg proračuna te državne tvrtke za sljedeću godinu, s projekcijama za 2025. i 2026. godinu.

Od 13 kapitalnih investicija, njih čak četiri povezane su s našom županijom, a posebno se ističe jedan potpuno novi i u javnosti još uvijek prilično nepoznat projekt, a riječ je o izgradnji brze ceste od Daruvara do Lipika.

U programu gradnje i rekonstrukcija brzih cesta, naime, navedeno je 13 kapitalnih projekata, a budžet za sljedeću godinu iznosi 68 milijuna eura. Sljedeće dvije godine ulagat će se i puno više. Prema planu za 2025. godinu taj se iznos diže na 131 milijun eura, a potom 2026. godine na čak 176 milijuna eura.

Daruvar – Lipik

U tom programu izrijekom su navedene sljedeće dionice brzih cesta koje se grade ili projektiraju: brza cesta D12 (Farkaševac – Bjelovar), brza cesta Bjelovar – Virovitica – Terezino Polje (Mađarska), spojna cesta Gudovac – Bjelovar.

Šećer za kraj dolazi u obliku brze ceste Daruvar – Lipik koja će taj grad napokon izvući iz prometne izolacije. Naime, spomenuta brza cesta duga gotovo 33 kilometra spominje se kao dio brze ceste od Republike Mađarske (Terezino Polje), preko Virovitice i Okučana do Republike Bosne i Hercegovine. Vrijedi spomenuti i da će ta brza cesta prolaziti kroz područje općina Končanica i Sirač te grada Daruvara u Bjelovarsko-bilogorskoj županije, kao i kroz područje gradova Pakrac i Lipik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!