Ne propustite: Tri stručnjakinje održat će sjajna predavanja o dijabetesu, prehrani i tjelesnoj aktivnosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Povodom nadolazećeg Svjetskog dana šećerne bolesti, u subotu, 11. studenog, u 11.55 sati u bjelovarskom hotelu Art‘earia održat će se čak tri zanimljiva predavanja.

Bjelovarska dijabetologinja i endokrinologinja Maja Marušić Marić govorit će o tome što znači imati tip 2 šećerne bolesti. Rukovoditelja Službe za prehranu i dijetetiku KBC Zagreb Eva Pavić održat će predavanje na temu Zašto pravilna prehrana čini osnovu liječenja šećerne bolesti. Tjelesna aktivnost u liječenju šećerne bolesti tema je trećeg predavanja, a o tome će govoriti Iva Lončarić Kelečić iz Klinike za reumatske bolesti i rehabilitaciju.

Predavanja su namijenjena svim onima koji žele saznati više o ovim temama.

Dodajmo tome kako je u Hrvatskoj 2021. godine, prema podacima Nacionalnog registra osoba sa šećernom bolešću, registrirano 328 tisuća osoba s dijagnozom šećerne bolesti, a procjenjuje se da je ukupan broj oboljelih veći od pola milijuna. Većina oboljelih boluje od šećerne bolesti tipa 2 koja se u velikom broju slučajeva može spriječiti promjenom životnih navika. Upravo su zato rano otkrivanje i liječenje ključni u sprečavanju nastanka komplikacija ove bolesti. Podizanje svijesti o znakovima, simptomima i rizičnim čimbenicima su stoga od velike važnosti za pravodobno otkrivanje šećerne bolesti.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!