Spajanje komunalnih tvrtki pokazalo se kao pun pogodak! Pisanica i Grđevac prepolovili troškove…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Dvije bjelovarsko-bilogorske općine, Velika Pisanica i Veliki Grđevac, u ožujku ove godine spojile su svoje komunalne tvrtke. Od tada je prošlo više od pola godine, a više o tome kako spajanje funkcionira i je li zadovoljan njime rekao nam je načelnik Velike Pisanice Fredi Pali.

– Funkcioniranje komunalnih poduzeća, pogotovo po manjim općinama sve je veći problem oko radne snage tako da smo kolega načelnik Tomislav iz Grđevca sjeli i dogovorili – kaže Pali.

– Ideja je došla i ideja je dobra, odlična i pokazalo se to vrlo efikasno. Dakle, ništa radovi nisu manji, odnosno, obim poslova na području općine Velika Pisanica, a ni Velikog Grđevca – rekao je Pali.

Spajanje komunalnih tvrtki motivirano je od strane Ministarstva financija s ciljem smanjenja administativnih i ostalih troškova, umjesto da se oni duplaju, srezani su na pola.

-Svi radnici koji su ovdje bili djelatnici su prešli, odnosno nitko nije ostao bez posla, tako da smo funkcionalno i financijski u svakom slučaju napravili jedan zaokret i određene troškove smanjili kako za Pisanicu tako i za Grđevac – zaključio je načelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!