Razriješenog ministra mijenja državni tajnik Zdravko Jakop

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Premijer Andrej Plenković na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji objavio je kako je razriješio Marija Banožića dužnosti ministra obrane.
Najprije je izrazio sućut obitelji muškarca koji je poginuo u ovoj prometnoj nesreći.

“Čuli ste okolnosti nesreće i izražavmao žaljenje i zabrinutost za stanje ministra koji je hospitaliziran s teškim tjelesnim ozljedama”, dodao je.

“U ovim okolnostima koje su izvanredne razriješio sam ministra Banožića dužnosti ministra obrane i ovlastio Zdravka Jakopa da obavlja sve poslove kao državni tajnik”, izjavio je.

Banožić je vozio osobno vozilo, bio je bez oisguranja, nije išao na ništa službeno, naveo je Plenković.

“Iznaći ćemo način da pomognemo obtelji stradalog”, dodao je predsjednik Vlade.

Zdravko Jakop rođen je 1967. u Donjoj Višnjici kod Ivanca. Srednju i Višu tehničku školu završio je u Mariboru, u Sloveniji, te stekao diplomu inženjera strojarstva. Studij je nastavio na Tehničkom fakultetu u Mariboru, a diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu i stekao zvanje magistra prometa. Poslijediplomski studij Međunarodni odnosi završio je 2011. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te stekao zvanje magistra znanosti. Sudionik je Domovinskog rata i pripadnik Oružanih snaga RH od 1991. godine, gdje je obnašao niz odgovornih dužnosti. Završio je više vojnih škola i tečajeva u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2009. godine u činu je brigadnog generala. Višestruko je odlikovan nagrađivan i pohvaljivan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!