Dubrovčani u nedjelju uvertira su za trodnevnu Noć kazališta u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Noć kazališta europska je manifestacija koja se od 2008. godine provodi i u Hrvatskoj, treće subote u studenom. Tako će i ove godine, ta manifestacija trajati tri dana u Bjelovarskom kazalištu, koje je među prvima i krenulo u provođenje ove manifestacije u Hrvatskoj.

– Ove godine mi smo manifestaciju proširili na tri dana, jer ljudi to zaslužuju. No, imamo i uvertiru. 19. studenog stižu dobrovački Kolarini, koji će doći izvesti odličnu predstavu “Do posljednje kapi krvi”. Na Noći kazališta očekuje nas i profesionalna predstava Ivana Mokrovića, sin Nine Kleflin, koja je puno sudjelovala u radu Bjelovarskog kazališta. Cijena ulaznica bit će 4 eura, 3 za dječje predstave, a za dvije kupljene treća je besplatna. Za potrebite, možemo osigurati i besplatni ulaz – pojasnila je Maja Margareta Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta.

Program će kroz nekoliko predstava Bjelovarčane privući u kazalište 24., 25. i 26. studenog.

– Naš je interes da se stvaraju ovakvi kulturni sadržaji, ne samo na Noći kazališta, nego cijelu godinu. Meni je izuzetno drago da financiramo Bjelovarsko kazalište i da ono ima ovoliko volontera i entuzijasta da zajedno rade. Mi smo za redovan rad kazalištu ove godine osigurali 36 i pol tisuća eura, a kroz jednokratne potpore dva puta po 2700 eura. Zahvaljujem se Maji na visokoj kvaliteti koju ima kazalište – rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Kazalištu i Fabičević se na radu zahvalio Boris Abramović, predsjednik Zajednice udruga u kulturi Bjelovar, ali i istaknuo kako će iduće godine biti i više sredstava za rad Kazališta, kao i ostalih kulturnih udruga, jer Bjelovar planira do 30 posto veći proračun za kulturne udruge.

– U kazalištu pripremamo 8 premijera, a u principu, imamo tri puta tjedno predstavu. Naš redoviti program su nedjeljne dječje predstave u 17 sati. Imamo 80-ak mladih i 20-ak odraslih volontera koji sudjeluju u brojnim sadržajima – rekla je Fabičević, koja je istaknula da bez predanih volontera, ni Bjelovarsko kazalište ne bi bilo tako odlično kako je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!