Pirak Komunalijama: Pretjerali ste, stornirajte račune za listopad!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak upravo je objavio nesvakidašnje priopćenje o povećanju cijena komunalnih usluga. U njemu se obraća stanovnicima Čazme te ih upoznaje sa svojim potezom kojim od čazmanskih Komunalija traži da značajno smanje cijenu svojih usluga.

– Kao gradonačelnik, u ime vas, mojih sugrađana, reagirao sam na povećanje cijena komunalnih usluga te naložio Komunalijama da značajno smanje cijenu. Računi izdani za listopad bit će stornirani te će biti izdani novi, s korigiranim cijenama. Sugrađani koji su već platili račune, sljedeći će mjesec imati preplatu. Vjerujem da smo svi svjesni da je povećanje cijene komunalnih usluga ekonomski opravdano jer je uistinu sve poskupjelo te je poslovanje Komunalija s dosadašnjim cijenama jednostavno neodrživo. Ne možemo dopustiti da desetci ljudi izgube radna mjesta, a desetci obitelji mjesečni prihod – istaknuo je Pirak. Tome je dodao kako mu je, unatoč tome, jasno da je povećanje koje su predložile Komunalije prevelik i nedopustiv udarac na kućne budžete, pogotovo najosjetljivijih skupina poput umirovljenika, odnosno staračkih i samačkih domaćinstava.

-Stoga sam od Komunalija zatražio novi prijedlog cjenika po kojemu će se obračunati cijene za listopad i dalje. Nadam se i vjerujem će da takvo povećanje, iako je u konačnici ipak povećanje, biti lakše za podnijeti – zaključio je Pirak.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!