[FOTO] Počeli radovi u ŠRC-u Kukavica! Evo što je sve u planu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija krenula je s rekonstrukcijom Športsko-rekreacijskog centra u Kukavici. U ovu oazu zelenila i mira nije se ulagalo više od deset godina, sve do sada, a krajnji cilj je od ŠRC-a Kukavica napraviti turistički biser regije sa novim igralištima, restoranom, bungalovima. 

Početne radove danas je obišao župan Marko Marušić sa suradnicima. 

-Jučer su krenuli radovi sa izgradnjom novog dječjeg igrališta, ukupna vrijednost je nešto više od 120 tisuća eura. 35 tisuća eura očekujemo od Ministarstva regionalnog razvoja, dok ćemo ostatak financirati vlastitim sredstvima. To je samo početak onoga što mi ovdje želimo, budemo napravili – kazao je župan Marušić i nastavlja. 

-Nama je plan, a idejni projekt je i gotov, napraviti restoran, brojne smještajne kapacitete, bungalove, tako da ovaj jedan prostor koji je zaista poseban bude na raspolaganju našim obiteljima, mladima, djeci i svima ostalima i to će poboljšati turističku ponudu u našoj županiji. Dakle, taj cijeli veliki projekt ćemo raditi u fazama, a sada smo krenuli sa igralištem. U najavi za iduću godinu su brojni natječaji na koje ćemo se javljati, ali bitno da mi sa papirologoijom budemo spremni – kazao je, između ostalog, župan Marušić. 

Zvjezdana Galkowski, ravnateljica KC Mato Lovrak istaknula je zadovoljstvo početkom radova. 

-Veseli me i da neće proći dugo do sljedećih radova zato što je sljedeće u planu upravo objekt za kulturnu infrastrukturu jer nama je potreban prostor za radionice i prezentacije koje održavamo, ali održavat ćemo ih još i više. Mi smo u proteklih godinu dana prijavili neke projekte, imamo Lovrakove pisce koje uključuju radionice kreativnog pisanja, sljedeće godine tu će biti i radionice storytellinga, stoga se veselimo novom prostoru – kazala je, između ostalog, ravnateljica Galkowski. 

Tomislav Pavlečić, načelnik Općine Veliki Grđevac rekao je da općine Velika Pisanica, Veliki Grđevac i Županija zajedno surađuju oko Kukavice. 

-Ja sam iz ovog prostora i krenuo u svoju karijeru, bio sam zaposlen ovdje kao radnik na održavanju i sada sam došao u ovu situaciju, no nekako me ovdje stalno vuče da moramo nešto ovdje napraviti i evo, sada se to događa – kazao je, između ostalog, načelnik Pavlečić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!