Saga oko zelenih površina: Evo tko sada održava bjelovarske parkove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prava zavrzlama vodi se oko održavanja zelenih površina u Bjelovaru, ponajviše središnjeg parka. 

Podsjetimo, Grad Bjelovar raspisao je javni natječaj za održavanje zelenih površina na četiri godine, a na natječaj su se javile dvije tvrtke. Cvjetni atelje Marina iz Bjelovara koja to radi već gotovo dva desetljeća i tvrtka Binđo iz Ivanić Grada koja je poslala 173 tisuće kuna povoljniju ponudu. 

Grad Bjelovar je zatim u lipnju poništio natječaj, na što se žalila tvrtka Binđo, a Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave presudila je da natječaj ne smije biti poništen. 

Grad Bjelovar je zatim odlučio da koncesija ide Cvjetnom ateljeu Marina, jer kako kažu iz Grada, ponuda tvrtke Binđo iako je bila jeftinija, nije bila valjana zbog nedostatne referentne liste. 

Saga se nastavila tako da se tvrtka Binđo žalila na odluku Grada Bjelovara da dodijeli koncesiju Cvjetnom ateljeu Marina. 

Dok se čeka nova odluka Državne komisije, trava u središnjem parku raste, lišće opada stoga smo upitali Grad Bjelovar tko sada održava bjelovarske parkove. 

-Održavanje javnih zelenih površina na području Grada Bjelovara, u slučajevima prijeke potrebe i izvanrednih događaja (kao npr. vremenske neprilike i sl.) privremeno se, sukladno važećim propisima radi rješavanja hitnih slučajeva, povjeravaju za to ovlaštenim osobama na području Grada Bjelovara. Komunalac d.o.o. Bjelovar, u skladu sa svojim ovlastima, također povremeno u središnjem parku skuplja lišće te prazni kante za otpatke. Za obavljanje ostalih poslova na održavanju javnih zelenih površina treba pričekati odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave – odgovorili su na naš upit iz Grada Bjelovara. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!