Vatreni jedan korak do Eura. Sve se preokrenulo u samo nekoliko sati.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tri sata prije utakmice s Latvijom naš put na EP u Njemačkoj ovisio je i o drugima. Ali već oko 17h znali smo da nas je Armenija vratila u život. Uzela je bodove Welsu i Vatreni su opet ovisili sami o sebi. Objeručke su zgrabili tu prigodu i već u prvih šesnaest minuta vodili 2:0 protiv Latvije u Rigi.

Tako to izgleda kad hrvatski reprezentativci ozbiljno i angažirano pristupe utakmici, kad su blizu protivnickih igrača, kad idu na svaku loptu i rade jedni za druge.

Zadnja linija s Gvardiolom na zadnjem lijevom izgledala je odlično. Držali su Latvijce daleko od Livakovićevog gola, a četiri veznjaka (Modrić, Brozović, Ivanušec i Majer) zagospodarili su sredinom terena.

Sve se manje više odvijalo po našoj lijevoj strani gdje su igrali Gvardiol, Ivanušec i Kramarić. Tamo su se ponekad i nepotrebno gurali i pstali veznjaci pa je desna strana ostala nedorečena.

Povratnici, Erlić, Ivanušec i Kramarić bili su medju najboljima. Vidjeli smo po prvi put zajedno i dva Pašalića, Marija i debitanta Marca. Debitirao je i Martin Batirina. Sve u svemu dobro iskorišteno gostovanje i ono sto je najvažnije, tri boda, drugo mjesto u skupini koje izravno vodi na Europsko prvenstvo u Njemačkoj, od sredine lipnja do sredine srpnja iduće godine.

Ali prije toga ostaje utorak pobijediti Armeniju na Maksimiru i to je to.

FOTO: KN, FAH, EPA


PODIJELI S PRIJATELJIMA!