Bira se novi dječji gradonačelnik Bjelovara! Evo što mu poručuje Iva Lijović, gradonačelnica na odlasku…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na isteku svog drugog mandata, dječja gradonačelnica Bjelovara Iva Lijović poslala je poruku budućem gradonačelniku ili gradonačelnici kao i svoj djeci koja se odluče sudjelovati na Dječjem gradskom vijeću. Kaže kako to nije lak zadatak već obaveza na koju svi zainteresirani moraju računati. Inače, Iva više ne može biti dječja gradonačelnica jer ima 15 godina i krenula je u srednju školu, a za novi mandati kandidiraju se djeca od 4. do 7. razreda.

– Svima koji žele preporučila bih da se uključe, ali onda treba znati da morate biti aktivni. Bilo je slučajeva da se djeca uključe, a onda se ne pojave ni na jednoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća – kaže Iva.

To naravno nije dobro jer ipak se, bez obzira što se radi o dječjoj sjednici, ona mora shvaćati ozbiljno, a gradonačelniku Dariju Hrebaku ili njegovom zamjeniku Igoru Brajdiću, od kojih je uvijek netko prisutan, djeca se mogu obratiti s prijedlozima. Iva se osvrnula i svoj mandat na isteku.

– Sve je krenulo od prve sjednice gdje sam se kandidirala za dječju gradonačelnicu. Imamo puno radionica što je odlično. Radimo ukrase za dječji odjel bjelovarske bolnice, prošle godine smo išli u Rijeku na susret gradova i općina koji su Prijatelji djece, a ove godine smo s istim razlogom bili u Karlovcu. Imamo i Dječji tjedan, sudjelujemo uvijek i u Cvjetnom korzu – rekla je Iva.

Upitali smo Ivu što bi djeca u Bjelovaru htjela još više i bolje u svom gradu?

– Rekla bih da nam treba više radionica za djecu mojih uzrasta koji se odnose na ozbiljne teme poput nasilja, financijske pismenosti, internetske pismenosti – dodaje.

– Što se tiče zabavnih sadržaja za djecu u Bjelovaru, ima ih, ali mislim da ih može biti više. Naravno, jako je dobro što imamo kino te koncerata – kaže.

Nadamo se da će se Ivine želje ostvariti i da će imati nasljednika ili nasljednicu koji/a će se isto tako zalagati za djecu u Bjelovaru. U ponedjeljak, 20. studenoga, održat će se konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara. Dnevni red: 1. Izvješće o radu Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara – 5. saziv (2021. do 2023.), 2. Izvješće o provedenim izborima za članove Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara, 3. Izbor dječjeg gradonačelnika/ce i zamjenika/ce.

FOTO: Grad Bjelovar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!