Hrebak i Brajdić otkrili bogat program Adventa. Evo tko će nastupiti za doček Nove godine…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradonačelnik Dario Hrebak i zamjenik Igor Brajdić u društvu ravnatelja i direktora brojnih gradskih institucija službeno su najavili ovogodišnji Advent koji počinje 2. prosinca i trajat će do 2. siječnja. 

Veliko otvorenje

Za drugi dan u prosincu prvo je za 10 sati najavljeno otvorenje Adventa na tržnici, gdje će nastupiti Dječji zbor HORKUD-a Golub i Pjevački ansambl Glazbene škole, a Udruga OSIT će imati prigodnu izložbu i prodaju božićnih ukrasa. Treba istaknuti da će program voditi Mario Petreković. Već za 11 sati je najavljeno otvorenje klizališta ‘Ledeno carstvo’ koje će biti najveće do sada. Paljenje prve Adventske svijeće na adventskom vijencu planirano je u 17.30 sati ispred katedrale. Za 19 sati na adventskoj pozornici planiran je koncert ‘Veselje ti navješčujem’. 

-Advent će biti jako sadržajan, jako bogat i zapravo mogu reći najbogatiji do sada. Glavni organizator je Grad Bjelovar i tu moram pohvaliti zamjenika Igora Brajdića koji je veliki posao napravio i objedinio da CUK, Gradski muzej, knjižnica, Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, Zajednica udruga u kulturi, Komunalac, da svi zajedno daju svoj obol Adventu. S nama je i naš župnik Branko Fresl tako da smo zaista svi zajedno u tome s ciljem da Advent u Bjelovaru bude odličan – kazao je gradonačelnik Hrebak i nastavlja. 

Mejaši na Novu godinu

-Kažem, u koliko nas posluži vrijeme, a to je sada najvažnija karika, imat ćemo najbolji Advent do sada – kazao je gradonačelnik Hrebak koji je otkrio da će na novogodišnjoj noći u Bjelovaru nastupiti varaždinski glazbeni sastav Mejaši. 

Inače, ove godine će biti najveće klizalište do sada na 650 kvadrata. Radno vrijeme će biti od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 21 sat, a vikendom do 24 sata. Treba istaknuti da su cijene ulaznica ostale iste kao prošle godine. Dakle, ulaznice za djecu do sedam godina su 1.3 eura. Od sedam godina nadalje su 2 eura, a najam klizaljki je 1.3 eura. 

Najbolji hrvatski tamburaši, Matija Cvek…

-Imamo više od stotinu programa, a cijeli program odvijat će se na našem korzu gdje će biti postavljeno klizalište i pozornica i brojne adventske kućice koje će sve biti u istoj, bijeloj boji. Imat ćemo vikendom za djecu program ‘Šetnja s Djedom Mrazom’. Što se tiče ukrasa, kupili smo nove, dodatne i proširili smo lampice na druge ulice poput Frankopanske, Gundulićeve, Šetalište Ivše Lebovića, a upravo se danas postavljaju borovi i lampice na kružne tokove gdje do sada ih nismo imali, a to su Gornje Plavnice, Hrgovljani, Brezovac. Bit će i na Slavonskoj cesti, na rotoru kod Špara i kod Vodotehne – kazao je dogradonačlenik Brajdić koji je dodao da će na bjelovarskom Adventu biti održano 12 koncerata, svaki petak, subotu i nedjelju i svi će početi u 19 sati. 

-Nedjeljom ćemo imati prigodnu blagdansku, duhovnu glazbu. Petkom za svakoga ponešto, a preostale tri subote, dakle 9. prosinca Tribute Balašević band, 16. prosinca nastupaju  Najbolji hrvatski tamburaši te 23. prosinca Matija Cvek – kazao je Brajdić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!