Proračun za 2024. godinu iznosi 89 milijuna eura. Ovo je 20 kapitalnih projekata…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Dario Hrebak sa koalicijskim partnerima predstavio je proračun za 2024. godinu koji iznosi  89.061.605 eura. 

U navedenom proračunu nalazi se 20 kapitalnih projekata među kojima su osam energetskih obnova. 

-Društveni dom Trojstveni Markovac, Društveni dom Gudovac, IV. osnovna škola, Osnovna škola Prgomelje, streljana, prostorije NK Lasta Gudovac, dvorana taekwondo kluba Omega, Barutana, dakle to su projekti koji su odobreni. Tu su i šest cjelovitih obnova, dakle Studentski dom, Stari zatvor, zgrada Vodotehne, Sokolana, Dječji odjel Narodne knjižnice, Trg hrvatskih branitelja. Tu su i tri vrtića, Frankopanska, Stjepan Radić i Viktora Bubnja koji je u postupku javne nabave – kazao je gradonačlenik Hrebak i dodaje. 

Najmanji porez na dohodak

-Tu je i VI. osnovna škola, bušotina u Velikom Korenovu, poslovna zona Veliko Korenovo. Ukupna kapitalna ulaganja čine 60 posto proračuna Grada Bjelovara, to se još nikada nije dogodilo da toliko kapitalnih ulaganja imamo – istaknuo je gradonačelnik Hrebak i nastavlja.

-Ovo će biti najveći proračun u povijesti grada Bjelovara. Proračun je realan i ostvariv. U tom proračunu nalazi se i najmanji porez na dohodak u državi. Dakle, Bjelovar je najveći hrvatski grad s najmanjim porezom na dohodak u državi – kazao je gradonačelnik Hrebak i nastavlja. 

-Treba reći da smo na ovaj dan, isti mjesec, uprihodili 25 posto više od istog mjeseca prošle godine što je također iznimno pohvalno. 

Proračun su na konferenciji javno podržali koalicijski partneri HSLS-a, Zdenka Henc, Borislav Kozić iz HSS-, Dražen Medved nezavisni vijećnik dok Nenad Martinovski iz HDZ-a nije bio na konferenciji zbog službenog puta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!