Trebate Klavocin? Doznajemo gdje ga možete nabaviti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako je Pliva Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode najavila moguću nestašicu popularnog Klavocina od sredine, odnosno kraja prosinca, pa sve do kraja siječnja, kroz medije se provukla vijest kako Klavocina u hrvatskim ljekarnama nema već sada. Ipak, kako otkriva, Katarina Fehir Šola, ravnateljica Zdravstvene ustanove Ljekarne Bjelovar, Klavocina u Ljekarni Bjelovar ima.

-Klavocina trenutno imamo na zalihi, a imamo i lijeka istog svojstva drugog proizvođača tako da pacijenti ne trebaju biti zabrinuti – kaže je magistra Fehir Šola pojašnjavajući kako stvari funkcioniraju u praksi. Naime, ako liječnik pacijentu prepiše lijek kojeg nema na stanju u ljekarni, njihovi djelatnici će tom pacijentu ponuditi drugi lijek istih svojstava i istog cjenovnog ranga. Na pacijentu je hoće li prihvatiti taj drugi lijek. Ako ga odbije, tada liječnik prepisuje drugu terapiju.

Ovoga antibiotika, koji se često propisuje za bakterijske upale kod djece i odraslih, ima i u Daruvaru. Potvrđuje je to magistra Senka Kubec otkrivajući kako za sada ima tableta Klavocina, ali kako na zalihi imaju tek jedan sirup.

-Sve ovisi o tome kako koja ljekarna sa zaliha uspije povući konkretni lijek, u ovom slučaju Klavocin. No mi za sada imamo i tablete Klavocina, ali i paralelnog lijeka tako da pacijenti ne trebaju strahovati – kaže magistra Kubec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!