Večeras odlučujuća tekma: Ajmo po pobjedu i Euro u Njemačkoj!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska reprezentacija večeras na Maksimiru u 20:45 protiv Armenije igra odlučujuću utakmicu za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. 

Izabranici Zlatka Dalića sigurno će se plasirati na Euro ako pobjede, a možda i nekim drugim ishodom pod uvjetom da Wales ne pobjedi Tursku. 

Nakon subotnje pobjede nad Latvijom i kiksa Walesa (1-1 s Armenijom) u taboru Vatrenih vlada odlična atmosfera i Hrvatska je opravdano veliki favorit u ovom susretu. 

Iako se na početku kvalifikacija očekivalo da Dalić i njegovi igrači ovoga puta ne budu strepili za odlazak na veliko natjecanje do posljednjeg kola, to se opet nije dogodilo. Katastrofalan ciklus u listopadu (porazi od Turske i Walesa) doveli su nas do toga da više čak ne odlučujemo sami o svojoj sudbini. No, remi Walesa nas je opet vratio u ‘sedlo’, nakon čega su Modrić i ekipa protutnjali Latvijom. 

Sada nas još samo jedan korak dijeli do potvrde odlaska na Euro, a onda se Dalić u miru može šest mjeseci pripremati za vruće lipanjske dane u Njemačkoj. 

Što se tiče sastava, izbornik Dalića je najavio da neće biti većih promjena, eventualno jedna promjena. Stoga se očekuje da će se Gvardiol vratiti na svoju prvu poziciju, onu stopera, a na mjesto lijevog beka bi trebao zaigrati Sosa. 

-Nema potrebe za velikim promjenama. Bit će eventualno malih korekcija, i to zbog taktičkih razloga, a ne zato što s nekime nisam bio zadovoljan u utakmici s Latvijom –  rekao je izbornik Dalić na jučerašnjoj presici pa dodatno objasnio.

Foto: FAH


PODIJELI S PRIJATELJIMA!