Za 7000 eura možete postati susjed jednom od najbogatijih hrvatskih građana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općina Šandrovac prodaje više nekretnina koje je dobila u nasljedstvo, a nema interesa zadržati ih, a jedna od njih posebno je atraktivna. Riječ je, naime, o vinogradskoj klijeti u Vinogradskoj ulici 72 koja se nudi po prilično povoljnoj početnoj cijeni 6.600 eura plus 400 eura za troškove procjene i dodatnih 200 eura za izradu energetskog certifikata.

Sve zajedno, dakle, cijena je 7.200 eura i to doista ne bi bilo previše za komadić zelenog raja čak i da nije jedne posebne i potpuno specifične vrijednosti koja ovoj vikendici sasvim sigurno dodatno diže vrijednost. Naravno, riječ je o početnoj cijeni i nitko ne garantira se u pripetavanje neće ubaciti i drugi zainteresirani ponuditelji.

U toj kategoriji svakako su i susjedi.

A u ovom slučaju, prvi susjed je Petar Radaković, bivši direktor i suvlasnik Bjelovarske banke, jedne od rijetkih hrvatskih banaka koje nisu prošle bolan proces restrukturiranja i dokapitalizacije državnim novcem.

Naime, upravo u vrijeme Radakovićeva mandata Bjelovarska banka, nastala 1978. godine izdvajanjem od Kreditne banke Zagreb, od malene provincijske banke izrasla je u treću po veličini banku u Hrvatskoj. S Radakovićem na čelu, Bjelovarska banka uspješno je prošla period Domovinskog rata, ali i pretvorbe i privatizacije na hrvatski način. Privatizirana je prije hrvatske neovisnosti, i to po tzv. Markovićevu zakonu, te je, zajedno s Trgovačkom i Čakovečkom bankom prije 15 godina ujedinjena u Erste banku, nakon čega je slijedilo preuzimanje Riječke banke. Iako se sjedište Erste banke još od 2000. godine nalazi u Zagrebu, Bjelovar je ostao “mozak” – naime, upravo je u Bjelovaru centar informatike Erste banke, što se također pripisuje Radakoviću.

U poslovnom pothvatu stvaranja megabanke od provincijske banke Radaković ne samo da jje bio za kormilom, nego je bio i jedan od većih dioničara. A vrijednost dionica Bjelovarske, a potom Erste banke narasla je doslovno stotinu, pa i više stotina puta, ovisno o trenutku kupnje.

Kada se 2015. godine povukao u mirovinu, Radaković je odlučio baviti se stočarstvom u Šandrovcu. I to ne bilo gdje, nego upravo u Vinogradskoj ulici, na kućnom broju 74.

Radaković tamo već osam godina uzgaja specifična salers goveda.

Ako vam ne smeta miris goveda, a volite mir, tišinu i imućne susjede, vikendica koju prodaje Općina Šandrovac predstavlja idealnu priliku.

Jedino morate požuriti jer ponude se predaju do 24. studenog. Putem pošte i uz uplatu jamčevine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!