Još uvijek stignete na daruvarski festival emocija, dobrobiti i prava djeteta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – I ove godine Daruvar održava POP UP festival emocija, dobrobiti i prava djeteta koji za cilj ima potaknuti svijest o važnosti razvoja emocionalne inteligencije u životu svakog pojedinca. Kroz raznovrsne aktivnosti poput radionica, predavanja i interaktivnih predstava, žele stvoriti poticajno okruženje koje će potaknuti emocionalno blagostanje djece, učenika, roditelja i odgojno-obrazovnih djelatnika. Programa traje sve do 25. studenoga. Tanja Novotni Golubić otkriva što sve djecu, ali i odrasle, očekuje.

– Već tradicionalno, organiziraju se radionice u dječjim vrtićima i osnovnim školama. Jako nas raduje što te programe provode učenici daruvarske Gimnazije, Ekonomske i turističke škole te Tehničke škole Daruvar. To je jedno sjajno međugeneracijsko povezivanje koje uključuje niz aktivnosti vezanih za emocionalnu inteligenciju i emocionalno opismenjavanje djece. Isto tako, u aktivnosti uključujemo udrugu Korak dalje i grupu učenika Centra Rudolf Steiner – rekla je Novotni Golubić.

U četvrtak, 23. studenoga održat će se radionica za djecu predškolskog uzrasta.

– Radionica se zove “Gdje stanuju emocije”, a održat će se u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar. Voditeljice će biti Ana Švandrlik i Ivona Jurišić. Voljela bih naglasiti da su svi daruvarski vrtići te sve daruvarske osnovne i srednje škole uključene u program – navodi.

Organizatori su zadovoljni odazivom, a interes za daruvarskim POP-UP festivalom sve je veći iz godine u godinu.

– Sretni smo što postoji interes za ova događanja, a potvrdili su nam to roditelji, odgojiteljice i odgojitelji, nastavnici, pedagozi te cijela zajednica. To nas motivira da svake godine pripremamo aktualne sadržaje. Cilj nam je da djeca dobiju poruku koliko su emocije važne – kaže.

Događaj se organizira ispred Grada Daruvara.

– Grad Daruvar je financirao festival te mu daje veliku podršku. Zato bez Grada i zamjenice gradonačelnika Vande Cegledi ne bismo mogli organizirati festival. Isto tako, gospođa Kristina Kanis – Uldrijan osmišljava program te koordinira stručne sadržaje s Anom Švandrlik i Martinom Demeter Franjić, pedagoginjom iz Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar. Sjajno je to druženje i povezivanje naših pedagoga, psihologa i nastavnika, a sve zbog jedne zanimljive i aktualne teme – zaključuje Novotni Golubić.

POP-UP festival emocija, dobrobiti i prava djeteta dio je globalnog festivala emocija koji je inicirala organizacija Six-seconds organization iz Amerike, a podupire ga i Unicef. POP-UP festival ima za cilj zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih, promičući područje emocionalnog opismenjavanja i emocionalne inteligencije. U svim daruvarskim vrtićima, osnovnim i srednjim školama urediti će se POP-UP kutak emocija.

Prije 7 godina Grad Daruvar se, kao prvi grad u RH, uključio u ovaj međunarodni festival. Kroz godine provedbe postao je prepoznatljiv primjer pozitivne prakse rada na području emocionalne pismenosti djece i mladih kao i dječje dobrobiti u lokalnoj zajednici i šire.

FOTO: Facebook POP-UP festival Daruvar

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!