Najmlađa ravnateljica: U Crvenom križu sam od malih nogu, volim pomagati ljudima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐURĐEVAC – Sofija Paša (21) vjerojatno je jedna od najmlađih osoba s titulom ravnatelja u državi. Naime, Sofija je nedavno postala ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac. Završila je preddiplomski stručni studij sestrinstva na Veleučilištu u Bjelovaru, trenutno pohađa psihološko-pedagošku i metodičko-didaktičku izobrazbu na Filozofskom fakultetu u Osijeku, nakon čega planira upisati magisterij sestrinstva. Ima dvije godine radnog staža, a do sada je radila na mjestu asistentice u nastavi i godinu dana na mjestu upraviteljice Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

– Mnogo mi znači titula ravnateljice, prvenstveno jer je došla nenadano. Došla sam samo na par mjeseci raditi u Crveni križ, zamijeniti ravnateljicu koja je na bolovanju, a na kraju se iz volonterstva to pretvorilo u posao te samim time i napredovanje za ravnateljicu. Jako me to iznenadilo, sretna sam i ponosna što sam uspjela, posebno jer mi to nikada nije bilo ni na kraj pomisli – rekla je Sofija.

Od nižih razreda osnovne škole, Sofija je volontirala za Crveni križ.

– Još u osnovnoj školi s učiteljicom, koja je vodila Crveni križ, sam bila u grupi podmlatkara. Mi smo bili mali volonteri, a učiteljica nas je zapravo obrazovala u duhu Crvenog križa. Moja majka isto je učiteljica i također je bila volonterka tako da sam u Crvenom križu od malena. Oduvijek sam htjela biti učiteljica, no nekako se sve preokrenulo. Završila sam na kraju na sestrinstvu, stvarno volim pomagati ljudima i užitak mi je vidjeti sreću u ljudima kojima pomognemo – dodaje.

Kao ravnateljica, Sofija će odrađivati poslove koje je i do sada radila. No, odgovornost je ipak veća.

– Organiziramo akcije dobrovoljnog darivanja krvi, organiziramo volontere, okupljamo mlade, a planiram osnovati i Klub mladih i Gradski interventni tim. Imamo članove Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac u Županijskom interventnom timu pa planiram to unaprijediti, a voljela bih i još nekoga zaposliti jer sam trenutno sama pa su sve akcije i poslovi na meni, uz volontere naravno – rekla je.

Gradskog društvo Crvenog križa Đurđevac može se pohvaliti mnoštvom volontera.

– Imamo puno volontera koji su zaista spremni u bilo koje doba dana ili noći doći i pomoći. Mogu reći da u našem društvu vlada obiteljski odnos, svi singronizirano radimo što me izuzetno čini sretnom. Imamo volontere od nižih razreda osnovne škole, srednjoškolaca pa do osoba treće dobne skupine, zapravo jedan široki spektar volontera – navodi Sofija.

Sofija Paša kao mlada ravnateljica ima i cilj te ideju kako dodatno doprinijeti svojoj zajednici.

– Cilj mi je definitivno poraditi na financijama, omogućiti društvu više financija kako bi moglo bolje djelovati, a samim time pomogli bi našim korisnicima te općenito ljudima u potrebi. Planiram se javljati na razne projekte Europske unije kao i na one nacionalne. Planiram i dalje nastaviti provedbu projekata sa školama i udrugama na našem području, a kao što sam već spomenula, želja mi je osnovati Gradski interventni tim te Klub mladih. Tu je i zbrinjavanje otpada i zaštita okoliša – kaže Sofija.

– Želim se zahvaliti svojoj obitelji, odboru Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac i skupštini koja me podržala i zaposlila te koji su tu uz mene. Hvala i svim volonterima. Najviše se želim zahvaliti predsjednici, mojoj nekadašnjoj učiteljici Dubravki Jaković i bivšoj ravnateljici Marini Perica što su mi pomogle u ostvarenju ove uloge. Hvala i Gradu Đurđevcu te svim poslovnim suradnicima koji su uvijek na pomoći, što god treba – zaključila je Sofija Paša.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!