Blagdani u Čazmi ove će godine biti posebno čarobni! Po prvi put stižu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Božićna čarolija i ove će godine ispuniti čazmanske ulice jer grad se za blagdane ponovno pretvara u Grad svjetla. Samo neke od ponuđenih aktivnosti bit će klizalište na gradskom trgu, božićni sajam, kuća Djeda Mraza, tradicionalno paljenje adventskih svijeća te brojni nastupi tijekom kojih neće ostati ravnodušni ni veliki, a niti mali Čazmanci.

– Advent sam po sebi je jedno lijepo, radosno, šareno i čarobno doba godine koje grad Čazmu pretvara u Grad svjetla. Kroz cijeli prosinac imat ćemo pregršt zanimljivih programa. Tradicionalno paljenje adventske svijeće održavat će se subotama od 17 sati, a uveličat će ih naše udruge i ustanove s područja grada Čazme – Dječji vrtić “Pčelica”, Osnovna škola Čazma, KUD-ovi, Puhački orkestar, Glazbena škola, zborovi, Matica umirovljenika i ostali. Zanimljivo je i da ćemo nakon samih paljenja svijeća održavati programe na gradskoj pozornici – rekla je Ivana Sabljak Murlin, direktorica Turističke zajednice Čazma.

Čazma i ove godine ima klizalište koje će biti veliko i potpuno drugačije.

– Klizalište bi trebalo biti otvoreno 6. prosinca, a s obzirom da se radi o blagdanu Svetog Nikole, očekuje nas i posjet Svetog Nikole na gradskom trgu koji će dijeliti slatkiše našim najmlađima i uveseljavati ih. Isti dan očekuje nas i glazbeni program te kićenje bora s gradonačelnikom – dodaje.

Zanimljivo je da će djecu u Čazmi po prvi puta uveseljavati i Moto mrazovi.

– Moto mrazovi nam stižu 9. prosinca, u subotu u 18 sati. Oni će također podijeliti slatkiše te se fotografirati i podružiti s okupljenima na gradskom trgu – rekla je Sabljak Murlin.

Božićni sajam neizbježan je dio čazmanskih blagdana, posebno jer vrtićarci i školarci na sajmu mogu predstaviti svoje radove.

– Dječji vrtić “Pčelica” i Osnovna škola Čazma će svoje radove prodavati na Božićnom sajmu te prikupljati sredstva za humanitarne namjene – navodi.

Ne smijemo zaboraviti na Božićnu priču obitelji Salaj koja je poznata na nacionalnom, ali i svjetskom razmjeru.

– Ove godine 1. prosinca će biti otvorena naša međunarodna i svjetski poznata atrakcija “Čarolija svjetla Salaj”. Svakim danom bit će otvorena od 14 do 21 sat u Grabovnici pored Čazme. Iz godine u godinu bilježi se sve veći broj dolazaka u Grabovnicu, a samim time trudimo se privući i što veći broj ljudi u Čazmu – rekla je.

Božić u Čazmi poseban je i zbog “Bojanog Božića u Bojani”, ali i zbog činjenice da će se u Gradu svjetla moći ući i u kuću Djeda Mraza.

– Bojani Božić u Bojani održava se u sklopu Galerije Matešin, najljepši Božić na selu bez rasvjete i struje uz svijeće i lampaše. Održat će se 26. i 27. prosinca od 16 do 20 sati. Još jedna atrakcija koju ćemo imati je kuća Djeda Mraza u Multifunkcionalnom centru na gradskom trgu u Čazmi. Svake subote kroz advent Baka mraz će čitati božićne priče djeci i dijeliti slatkiše i to od 17 do 19 sati – kaže Sabljak Murlin.

U Čazmi se sprema i božićni koncert.

– Imat ćemo jedan lijepi božićni koncert Ogranka Seljačke sloge Buševec, a ugostit će ih naši domaćini, KUD Graničar Čazma. Koncert će se održati u crkvi svete Marije Magdalene u Čazmi, 30. prosinca, u subotu, Isto tako, 26. prosinca održat će se Moslavačka božićna večer, tradicionalni svečani koncert našeg KUD-a – dodaje.

Treba spomenuti da je Čazma prošle godine među prvima za proslavu Nove godine uvela lasere umjesto vatrometa.

– Dječji doček Nove godine organiziramo 31. prosinca u podne, a program će trajati od 11 do 13 sati. Program za svečani doček Nove godine kreće u 21 sat uz naš band Showtime i Laser Beam Show. Čazma nastavlja u jednom zelenom smjeru tako da nećemo ići na vatromet ni ove godine. Mislimo na zdravlje svih živih bića jer znamo koliko vatromet može izazvati stres, laseri su ekološki prihvatljiviji, a za troškove možemo reći da su u usporedbi s vatrometom “tu negdje” – navodi.

Bogat program Čazma je za blagdane pripremila i ove godine te se nadaju dobroj posjećenosti. Zato pozivaju sve da uživaju u blagdanima u Čazmi gdje božićne čarolije neće nedostajati.

FOTO: Turistička zajednica grada Čazme


PODIJELI S PRIJATELJIMA!