Iduće godine poskupljuje vrtić, evo koliko će roditelji izdvajati po djetetu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Cijena vrtića u Bjelovaru vraća se na 600 kuna, odnosno 80 eura po djetetu mjesečno, neovisno o tomu je li riječ o privatnoj ili gradskoj predškolskoj ustanovi.

Nakon što je cijena vrtića u Bjelovaru dosegnula svoj povijesni minimum od 400 kuna prije dvije godine, polako je počelo dizanje cijena pa će iduće godine, u odnosu na 2021. godinu, roditelji plaćati čak 50 posto veću mjesečnu cijenu i 15-ak posto nižu cijenu od one za vrijeme prethodnog bjelovarskog gradonačelnika Antuna Korušeca.

Treba reći i da u gradskom vrtiću postoje tri kategorije plaćanja, no te su kategorije tako uređene da svi roditelji s prihodom većim od 200 eura po članu domaćinstva pripadaju najvišoj kategoriji, onoj koja plaća 80 eura po djetetu mjesečno. No, valja napomenuti i da je od 2021. godine vrtić besplatan za sve roditelje s troje i više djece te da postoji popust za smještaj drugog djeteta.

Konačnu odluku o novim cijenama vrtića donijet će gradski vijećnici na sjednici u utorak, a treba reći i da će dio troškova predškolskog odgoja od iduće godine sufinancirati država.

No, tu subvenciju gradonačelnik Dario Hrebak namjerava iskoristiti za povećanje vrtićkih kapaciteta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!