Županijske subvencije zadržavaju i privlače liječnike za rad u zdravstvenim ustanovama BBŽ-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić danas je u zgradi Županije potpisao 14 ugovora za subvencije zdravstvenim djelatnicima na području Bjelovarsko-bilogorske županije. 

-I ove godine Županija nastavlja subvencionirati liječnike i medicinsko osoblje. Radi se o potporama za zadržavanje i privlačenje liječnika i medicinskog osoblja za rad u našim zdravstvenim ustanovama. Subvencioniramo troškove kamata na stambene kredite, troškove podstanarstva i troškove stručnog usavršavanja – kazao je župan Marušić i nastavlja. 

-U ovoj godini za te namjere isplaćeno je nešto više od 152 tisuće eura. Do sada smo u ovoj godini potpisali osam ugovora, a danas potpisujemo još 14. Jedan ugovor je za subvenciju podstanarstva, šest za stambeni kredit i sedam ugovora za stručno usavršavanje – kazao je župan Marušić koji je podsjetio da je u tijeku opremanje nove bolnice u što će biti uloženo više od 9 milijuna eura. 

-Ove godine imamo i nikad veće ulaganja u naš Dom zdravlja zajedno sa svim ispostavama gdje smo uložili više od 600 tisuća eura – kazao je župan Marušić. 

Liječnica Nina Ivošević Gustović korisnica je županijske subvencije. 

-Zahvaljujem se Županiji na izvrsnim poticajima. S obzirom da sam iz Karlovačke županije prešla živjeti i raditi u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, imam samo riječi hvale i nadam se da će ovakve akcije što više liječnika privući u našu novu bolnicu – kazala je liječnica Ivošević Gustović. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!