Advent u Garešnici: Građane očekuje zanimljiv i bogat program. Evo detalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Za mnoge najčarobnije vrijeme u godini će svečano, s raznolikim programom biti provedeno i u Garešnici zahvaljujući već tradicionalnom Adventu u Garešnici. Neizostavan dio je paljenje adventskih svijeća.

-Svake subote počevši od drugoga prosinca sve do Božića u Garešnici će se na trgu paliti svijeće, bit će Božićni sajam. Sudjelovat će brojne udruge kao domaćini, kuhat će se vino i čaj i dijeliti posjetiteljima, a isto tako će se dijeliti i kolači – otkriva direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina Danijela Belak.

Foto: TZ Sjeverna Moslavina

Garešničani će u adventsko doba moći pokazati i svoju kreativnost i pustiti mašti na volju. Već ove subote drugoga prosinca u Centru za posjetitelje se održava radionica izrade kućice za ptice, a garešnička knjižnica će u prosincu organizirati radionicu izrade božićnih ukrasa i to za odrasle. Blagdanski će duh širiti brojne udruge i ustanove.

-U 12. mjesecu će i Osnovna škola i Glazbena škola imati svoju priredbu, Garešničke mažoretkinje će već trećeg prosinca imati svoj božićno-plesni koncert na kojem će uz njih nastupiti i mažoretkinje iz Virovitice, Grubišnog Polja i Daruvara – kaže Belak.

To je tek djelić bogatog kulturnog programa u Garešnici kroz prosinac.

-Prvi put će u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici biti održana Večer poezije i glazbe pod nazivom “Božiću u susret” gdje će svoju poeziju čitati lokalni pjesnici, a svirat će polaznici Glazbene škole. SKD Prosvjeta ima svoj godišnji koncert, a udruge u kulturi Garešnice će i ove godine gradu posvetiti svoj godišnji koncert “Tebi, grade moj” – najavljuje Belak.

Foto: TZ Sjeverna Moslavina

Nakon polnoćke slijedi tradicionalno druženje u pastoralnom centru koje protječe u duhu Božića i dobre volje, a za najmlađe je i ove godine organiziran doček dječje Nove godine na trgu ili u Centru za posjetitelje ako će vrijeme biti loše. Na svoje će doći i svi željni domaćih proizvoda jer se svake subote uz paljenje adventske svijeće od 15 do 19 sati na trgu održava i Sajam domaćih proizvoda.

-Svoje proizvode će izlagati uglavnom OPG-i s područja Garešnice, ali i susjednih općina. Bit će i brojnih ukrasa i rukotvorina tako da će svatko moći pronaći nešto za sebe ili svoje najmilije kao poklon – poziva Belak koja je posebno zadovoljna zbog činjenice da Advent u Garešnici iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.

Naslovna fotografija: TZ Sjeverna Moslavina


PODIJELI S PRIJATELJIMA!