Nezainteresirani vijećnici: Samo tri pitanja na aktualnom satu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – 21. sjednica Gradskog vijeća počela je aktualnim satom. 

Dražen Medved (nezavisni) – Imam pitanje za Baranjsku ulica koja vodi prema IV. osnovnoj školi, vrtiću. Tamo je nogostup u iznimno lošem stanju. Zanima me hoće li se to urediti?

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić – To je početak naselja sjever. Tamo imamo velike planove za izgradnju, prije svega nova škola, zatim novi vrtić. Kako imamo puno velikih projekata u tom dijelu grada, nemamo sada u planu tu investiciju za nogostup, ali obratit ću pažnju i pokušat ćemo to urediti tijekom iduće godine. 

Zlatka Pemper (HSLS) pitala je za grijanje u gradskim školama. ‘Sezona grijanja je počela, prošle godine su računi bili iznimno veliki. Jesu li sve škole uspjele raskinuti ugovore sa Međimurje plinom da ne bude opet problema.’

Pročelnik Milan Mateković  odgovorio je: Sve ustanove kojima je Grad Bjelovar osnivač raskinuli su ili im je istekao ugovor sa Međimurje plinom i potpisani su novi ugovori sa HEP plinom. 

Vijećnik Damir Bajs (nezavisni) upitao je – Tko održava zelene i javne površine u Gradu Bjelovaru? Znamo da je koncesija istekla, znamo da ugovori nisu potpisani. Komunalac to ne smije raditi, a vidimo da su neke površine u centru grada pokošene, dok su izvan centra grada zelene površine nepokošene. Tko je kosio u centru grada? I kada će se ova situacija riješiti? 

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić odgovorio je – Koncesija Cvjetnom ateljeu Marina je istekla 10. listopada. Javna nabava je počela u ožujku i javile su se dvije firme na natječaj. Vrijednost tog ugovora je oko 2.5 milijuna eura što nije malo. Moram reći da smo mi izuzetno zadovoljni s Cvjetnim ateljeom Marina koji je do sada radio, ali sve je sada na Državnoj komisiji. Inače, Komunalac, na primjer, može čistiti lišće, a ne može saditi cvijeće. Mislim da je grad čist i uredan i da nema problema. 

Vijećnik Bajs također istaknuo da su plaće u bjelovarskom Komunalcu minimalne, od 700 eura, ali da od 1.1. minimalac iznosi 850 eura te da komunalci diljem Hrvatske nisu na minimalcu. Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić je, između ostalog, rekao da su cijene komunalnog otpada povećane zato da se mogu povećati plaće radnicima koje oni zaslužuju te da je Grad Bjelovar prema analizi Hrvatske gospodarske komore na sredini što se tiče cijene odvoza komunalnog otpada. Također je dodao da je Grad Bjelovar među prvima podigao cijene, što znači da poskupljenje u drugim gradovima tek dolazi i da će nakon toga Bjelovar biti jedan od najjeftinijih gradova po tom pitanju.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!