Adventi na južnoj Bilogori i Papuku donose i ove godine pregršt topline i dobre zabave

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Advent na južnoj Bilogori počinje ove nedjelje i to u Lovrakovom centru kulture u Velikom Grđevcu, gdje će se održati Božićna pričaonica, dječja radionica, ali i ukrašavanje božićnih drvaca. Neizostavna je i bogata gastro ponuda.

– Zahvaljujući našim udrugama, posjetitelji će moći degustirati slatke zalogajčiće, u obliku fritula, božićnih kolača, ali isto tako i kuhanog gina, čaja i brojnih drugih napitaka – pojašnjava Ivona Janota, direktorica turističke zajednice Južna Bilogora. Drugi adventski vikend bit će zanimljiv u Grubišnom Polju.

– Počinje u 10 sati ujutro biciklijadom djeda Božićnjaka. Dakle, po prvi put će se organizirati ova rekreativna biciklijada. Na nju se mogu prijaviti svi, a ruta je osmišljena na području grada Grubišnog Polja. Sudionici trebaju biti ili obučeni u djeda Božićnjaka, ili nekako drugačije blagdanski. No, najmanje moraju imati božićnu kapicu – pojašnjava.

U planu su brojne radionice, a vikend kasnije, advent će se opet održati u Velikom Grđevcu, kada u goste dolazi djed Božićnjak. Zadnji vikend, opet se Advent vraća u Grubišno Polje.

– Na kraju, 23. prosinca, na trgu ispred gradske uprave u Grubišnom Polju, od 17 sati je planiran dolazak Djeda Božićnjaka u kočiji, gdje će se djeca i odrasli moći voziti u kočiji i slikati s Djedom Božićnjaka. Udruge s područja grada će ukrašavati božićna drvca, sve će biti popraćeno gastronomskom ponudom i nastupom tamburaškog sastava Dike – pojašnjava.

Dječji doček nove godine održat će se poslijepodne na staru godinu, u Lovrakovom centru kulture. U Grubišnom Polju, tradicionalno doček nove godine održat će se u večernjim satima, uz Šliper bend.

Potrudili su se i u Daruvaru, gdje će se prva adventska svijeća paliti ove subote u 17 i 30, a od 17 sati počinje advent u Muzeju, gdje će se održati amatersko slikanje, božićni sajam i predstavljanje kalendara Ginko Biblioba 2024., te koncert Tome. Idući vikend, u petak, od 18 sati Zajednica Mađara Daruvar prikazat će važne datume i mađarske običaje uoči i tijekom Božića. Svakog vikenda do Božića, poglavito subotama, u planu su zanimljiva predblagdanska druženja, radionice, gastro događaji i glazbeni nastupi, pa svakako popratite što se sve nudi na Facebook stranicama turističke zajednice Daruvar Papuk.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!