Ivan Šepoval: Šokiran sam koliko dugo čekamo na odluku za održavanje gradskih površina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Saga oko održavanje zelenih površina u Gradu Bjelovaru i dalje traje. Naime, i dalje nitko ne smije održavati zelene površine i prava je sreća što je zima, jer da je proljeće, grad bi postao mala džungla. 

Cvjetni atelje Marina na čelu s Ivanom Šepovalom 20 godina brine za bjelovarske parkove i javne površine, no produženje koncesije ‘zaštekalo’ je na javnom natječaju i sada se čeka odluka Državne komisije. 

-Ne mogu vjerovati koliko dugo to sve traje, natječaj je objavljen prije osam mjeseci, javili smo se i od tada traje neizvjesnost hoćemo li dobiti koncesiju za novih četiri godine ili nećemo. A evo već 50 dana ne uređujemo gradske površine jer nam je koncesija istekla – kazao je Šepoval i dodaje. 

-Odluka se strašno dugo čeka i meni je to neshvatljivo, ali što mogu. Imamo 45 zaposlenih, nije bilo otpuštanja, ali ne znam koliko još možemo ovako izdržati – poručio je za kraj Šepoval. 

Podsjetimo, Grad Bjelovar raspisao je javni natječaj za održavanje zelenih površina na četiri godine, a na natječaj su se javile dvije tvrtke. Cvjetni atelje Marina iz Bjelovara koja to radi već dva desetljeća i tvrtka Binđo iz Ivanić Grada koja je poslala 173 tisuće kuna povoljniju ponudu. Grad Bjelovar je zatim u lipnju poništio natječaj, na što se žalila tvrtka Binđo, a Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave presudila je da natječaj ne smije biti poništen.

Grad Bjelovar je zatim odlučio da koncesija ide Cvjetnom ateljeu Marina, jer kako kažu iz Grada, ponuda tvrtke Binđo iako je bila jeftinija, nije bila valjana zbog nedostatne referentne liste. Saga se nastavila tako da se tvrtka Binđo žalila na odluku Grada Bjelovara da dodijeli koncesiju Cvjetnom ateljeu Marina. 

Foto – arhiva

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!