Euro 2024: Ovo je najgora skupina koju Hrvatska može izvući. Koja bi bila najbolja?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sutra  poslije 18 sati izabranici Zlatka Dalića saznat će protiv koga će igrati u skupini Europskog nogometnog prvenstva koje se igra sljedeće godine u Njemačkoj. 

Moguća skupina Francuska, Danska, Hrvatska, Italija je ona koju bi svaki navijač Hrvatske reprezentacije želio izbjeći. Radi se o aktualnim viceprvacima svijeta, aktualnim prvacima Europe te bivšim prvacima Europe koji igraju moderan i brz nogomet. Još kada tu pribrojimo Vatrene, brončane sa posljednjeg svjetskog prvenstva, dolazimo do zastrašujuće skupine ‘smrti’

No, krenimo redom. 

Sutra u koncertnoj dvorani ‘Elbphilharmonie’ u Hamburgu zakazan je ždrijeb skupina. Na natjecanju će nastupiti 24 reprezentacije raspoređene u šest skupina, a Hrvatska se nalazi u trećem potu. 

Euro 2024., ždrijeb

-Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija, Engleska

-Mađarska, Danska, Albanija, Austrija, Turska, Rumunjska

HRVATSKA, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka, Nizozemska, 

-Italija, Švicarska, Srbija, pobjednik play-off turnira Lige A, pobjednik play-off turnira Lige B, pobjednik play-off turnira Lige C

Jedna od lakših grupa svakako bi bila ona s Belgijom, Rumunjskom i s nekim iz dodatnog playoffa za Euro. Postoji i mogućnost da Hrvatska bude u skupini sa Njemačkom, Albanijom i Srbijom što bi zbog međusobnih odnosa izazvalo puno glavobolje organizatorima i policiji. 

Bilo kako bilo, svi pogledi europskog nogometa sutra će biti usmjereni prema Hamburgu, a onda veliko iščekivanje 14. lipnja kada počinje najveća europska nogometna smotra. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!