Župan Marušić: Bjelovarska Gimnazija dobit će sportsku dvoranu, ispod će se nalaziti podzemna garaža

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarska Gimnazija dobit će modernu sportsku dvoranu, ispod koje će se nalaziti garaža za 50-ak automobila – potvrdio je župan Marko Marušić.

No, krenimo redom. 

Zgrada bjelovarska Gimnazije sagrađena je davne 1901. godine i punih 122 godine nije imala sportsku dvoranu. Županijska vlast odlučila je konačno to promijeniti i krenula je u ovaj veliki projekt kojemu će biti pridodane nove učionice, a ispod dvorane podzemna garaža.  

-Da, više od stoljeća Gimnazija nema svoju dvoranu i mi smo to odlučili promijeniti. Već neko vrijeme u tišini radimo na ovom projektu, a sada ćemo krenuti i u javno savjetovanje. Gimnazija zaslužuje imati svoju dvoranu, a i znamo kako Bjelovaru nasušno nedostaju sportske dvorane, stoga će ovo biti jedan veliki i važan projekt i za sam grad Bjelovar – kazao je župan Marušić i dodaje. 

-U sklopu sportske dvorane, sagradit ćemo i dodatne učionice, a ispod i podzemnu garažu. Znamo da je u centru Bjelovara veliki problem parkiranja i nakon što izgradimo garažu ispod dvorane taj problem će se znatno smanjiti – istaknuo je župan Marušić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!