[FOTO] U skladu s tradicijom i vjerom, u Šandrovcu scenski prikazan unos Božića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Čarolija paljenja prve adventske svijeće danas nije zaoblišla niti općinu Šandrovac gdje su snježne pahulje dodatno upotpunile blagdansku atmosferu. Posebnu pažnju Šandrovac je ove godine posvetio adventskim svijećama, a svake subote do Božića, netko će dobiti priliku upaliti svijeću. Nakon paljenja prve svijeće, u Etno kući uslijedio je i scenski prikaz unosa slame na Badnjak.

– Htjeli smo prikazati kako se to radilo nekada. U scenskom prikazu sudjelovali su članovi KUD-a Šandrovac, ali i naš načelnik Dario Halauš. Nama kao KUD-u i začetniku ideje pripala je čast da palimo prvu svijeću, a naši aktivni članovi će i sljedećih subota prisustvovati činu paljenja i ostalih svijeća, naravno uz nošenje tradicionalnih nošnji – rekla je Ljiljana Radonjić, predsjednica KUD-a Šandrovac.

Načelnik Dario Halauš zahvalio se svima koji su sudjelovali ili će tek sudjelovati u paljenju adventskih svijeća.

– Puno hvala našem KUD-u kao začetniku ideje koji se trudi očuvati naš društveni život kao i našem župniku Saši Šargaču koji nam je pomogao da sve odradimo u skladu s tradicijom i vjerom. Drugu svijeću palit će naši vatrogasci koji su nam vrlo dragocjeni i isto tako sudjeluju u gotovo svim društvenim aktivnostima. Treću svijeću palit će naši branitelji koji su, naravno, zaslužni za sve što danas imamo. Četvrtu svijeću ću, na prijedlog župnika, zapaliti ja – rekao je načelnik Halauš koji je svoje sudjelovanje u scenskom prikazu unosa Božića opisao kao predivno iskustvo.

Nakon paljenje svijeće i scenskog prikaza, mještani su se podružili u mjesnom domu.

Dio fotografija: Štefan Brajković


PODIJELI S PRIJATELJIMA!