Hrebak: U najmanje jednoj izbornoj jedinici prelazimo prag

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dario Hrebak, novi-stari predsjednik HSLS-a, gostovao je u Dnevniku HTV-a, a među ostalim odgovorio je i na pitanje preživljava li ta stranka u parlamentu zahvaljujući koaliciji s HDZ-om.

Hrebak je rekao da to nije tako.

– HSLS je danas jača stranka nego što je bila prije četiri godine. HSLS je na simboličan način u ovoj vladajućoj većini s koalicijskim partnerima doprinio da se isporuče određene politike. Danas je Hrvatska transparentnija zemlja, građani znaju kako se troši njihov novac što je stavljeno u zakon. Hrvatska je danas manje oporezovana, manje zadužena, to su sve politike za koje se HSLS zalagao, rekao je Hrebak na početku gostovanja.

Pet konkretnih stvari u četiri godine mandata

Istaknuo je kako su napravili istraživanje po kojem HSLS prelazi prag u barem jednoj izbornoj jedinici.

– Napravit ćemo model koji će omogućiti da u sljedeće četiri godine isporučimo sve ove politike. HSLS je danas najznačajnija liberalna stranka u Hrvatskoj. Isporučili smo pet konkretnih stvari u četiri godine mandata, tražimo priliku za novih pet, dodao je Hrebak.

Jezičac na vagi stvaranja nove vlade

Rekao je da u parlamentu ima liberalnih stranaka koje su im možda prirodnije od HDZ-a, ali to je stara priča.

– Europski liberali su nas pokušali okupiti, ali to je nemoguće. Volio bih da HSLS čini jedan izborni blok i da kao liberali budemo jezičac na vagi stvaranja nove vlade, rekao je.

“Dovoljno smo ozbiljna stranka da isporučimo određene politike”

Naglasio je kako im nije prihvatljiva moguća suradnja Domovinskog pokreta i HDZ-a.

– Za budućnost Hrvatske važno je da se ponovi kombinacija, bilo lijeve ili desne opcije s liberalima i manjinama u sastavu. Mi smo bili zadovoljni. Nismo velika stranka, ali dovoljno smo ozbiljna stranka da isporučimo određene politike, rekao je.

“Nismo stranka koja trči iz tabora u tabor”

Dodao je kako nisu žetončići i ne mijenjaju kapute.

– Nismo stranka koja trči iz tabora u tabor. Spremni smo razgovarati prvo s postojećim koalicijskim partnerima, izaći na izbore i vidjeti kako će se rasplesti cijela priča, rekao je Hrebak.

Komentirao je i prosvjed svinjogojaca.

– Država mora naći način jer ti ljudi se bore za vlastitu egzistenciju, no Vlada mora osigurati obeštećenje tim ljudima. Virus neće nestati preko noći i najbolje je da se pridržavamo pravila u takvim situacijama, zaključio je.

Dario Hrebak ponovno izabran za predsjednika HSLS-a

Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) najstarija je demokratska stranka u Hrvatskoj, a 20. izbornom saboru u Jastrebarskom prisustvovalo je 320 delegata te stotinjak gostiju i članova stranke, među njima i bivši predsjednici HSLS-a Dražen Budiša i Darinko Kosor.

Otvarajući sabor, Hrebak je istaknuo da je Hrvatska danas zemlja nižih poreza, manje zadužena, modernija i transparentnija, “a to je uvelike rezultat politika za koje se HSLS zalagao, koje je prije izbora obećao i koje je isporučio”.

HSLS nije stranka praznih obećanja nego rezultata, to nas razlikuje od drugih liberalnih stranaka u Hrvatskoj i čini najozbiljnijom liberalnom strankom, ističe se u priopćenju.

Delegati iz cijele Hrvatske izabrali su i potpredsjednike stranke – Ladu Terzić, Mirka Budišu, Josipa Griveca i Ivana Žeku.

Pod vodstvom Darija Hrebaka, poručuju iz HSLS-a, nastavit će predano graditi otvoreno, pravedno i prosperitetno društvo te još bolju, uspješniju i liberalniju Hrvatsku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!