Evo kada će učenici Glazbene škole ući u novu zgradu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Tehnički pregled nove zgrade Glazbene škole ‘Vatroslava Lisinskog’ zakazan je za 15. prosinca i ako uspješno prođe, učenici će drugo polugodište krenuti u novoj, modernoj zgradi – odgovorili su nam iz Županije. 

Podsjetimo, Glazbena škola ‘Vatroslava Lisinskog’ nakon stotinu godina dobila je novu, modernu zgradu. Do sada je u ovaj projekt uloženo oko 3.6 milijuna eura od čega je Bjelovarsko-bilogorska županija sama osigurala 2.3 milijuna. Učenici i profesori Glazbene škole posljednje dvije godine promijenili su nekoliko lokacija. Naime, nakon što su morali izaći iz Doma kulture, prvo su se preselili u zgradu bivšeg đačkog doma u Nazorovoj ulici. No, kako je i ta zgrada krenula u obnovu, nastava je prebačena u bivšu zgradu Elektrometala. Sada se čeka posljednje zeleno svjetlo za konačni prelazak u novu zgradu na lokaciji Vlahe Paljetka 5. 

-Imali smo mnogo izmjena u projektnoj dokumentaciji. Dakle, onoga što nije bilo u projektnoj dokumentaciji sada smo stavili i to je uzelo dosta vremena. Tehnički pregled zgrade je zakazan za 15. prosinca i ako bude sve u redu odmah dobivamo uporabnu dozvolu, što također znači da će učenici krenuli sa nastavom u novoj zgradi na početku drugog polugodišta – poručili su iz Županije. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!