Humanitarna akcija “Palčić gore za bjelovarske najmanje” u bjelovarsku bolnicu donijela 14 novih uređaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ u sklopu akcije „Palčić gore za bjelovarske najmanje“ donirali su uređaje za opremanje Odjela ginekologije i opstetricije bjelovarske Opće bolnice Anđelko Višić. Radi se o opremi vrijednoj gotovo 30 tisuća eura kojom su opremili bjelovarsku dječju sobu, a uručenje donirane opreme održano je prigodno – na dan svetog Nikole.

-Hvala od srca Udruzi Palčić, hvala svima koji su se odazvali na ovu akciju. Sve ovo što vidimo je izuzetno vrijedna oprema bez koje u suvremenoj medicini ne možemo funkcionirati i to jednostavno tako je – rekao je ravnatelj odjela ginekologije te se dotaknuo dječje sobe, odnosno, odjela neonatologije – rekao je Goran Pavlović, voditelj odjela za ginekologiju i opstetriciju.

-Bez odjela neonatologije sve skupa ne može funkcionirati, jako smo vezani i izrazito smo zahvalni za ovu suradnju – kazao je Pavlović i dodao – Svi moramo proći kroz dječju sobu, htjeli mi to ili ne, pa mislim da je jasno kolika je važnost ovoga svega.

Pavlović također ističe kako na odjelu neonatologije ima sve više posla, svakakve situacije su moguće, a kad stvari pođu po krivu ova oprema je upravo to što im treba.

-U ime ekipe s neonatologije, nas liječnika koji radimo tamo kao i sestara koje su uključene u primarnu skrb o novorođenčadi, veliko hvala na ovoj donaciji. Oprema je nešto što nam je definitivno nužno za kvalitetan rad, za pružanje adekvatne skrbi našim najmlađima. Ova oprema sigurno će svakako naći svoje mjesto i veliku i široku primjenu – rekla je Ina Valpotić.

Dio sredstava za kupnju opreme prikupljen je tijekom humanitarne akcije „Palčić gore za bjelovarske najmanje“, dok je ostatak pokrio Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“.

-Ovo je oprema koja se koristi u primarnom zbrinjavanju novorođenčadi ukoliko postoji neki problem. Tu su monitori za praćenje vitalnih funkcija, tu su perfuzori, odnosno, pumpe za infuziju, tu su pulsni oksimetri, pomagala za praćenje vitalnih funkcija, kao i aparat kojim pratimo vrijednost bilirubina ako postoji žutica kod novorođenčadi i lampa, odnosno, uređaj koji se koristi za fototerapiju ukoliko postoji potreba za sunčanjem u ranoj novorođenačkoj dobi – pojasnila je Valpotić.

Važnost donacije istaknula je i ravnateljica Sanela Grbaš Bratković. Smatra kako je važno u trenucima opremanja nove bolnice opremiti i one odjele koji nisu preseljeni u novu zgradu.

-Udruga Palčić nam je donirala u vrijednosti od nekih 29 i nešto tisuća eura, što je jako puno za bolnicu. Mi sad opremamo novu bolnicu, ali evo ovi odjeli koji su sad, recimo, nisu u toj ekipi su dobili puno od donacija, stoga moram zahvaliti Udruzi Palčić koja nam je izišla u susret i pomogla našim najmlađima – rekla je Sanela Grbaš Bratković i dodala kako joj je iznimno drago da je to baš danas, na dan svetog Nikole

– Kao što je i rekla ravnateljica, mi smo u fazi opremanja nekih drugih odjela tako da je svaka oprema dobro došla – nadovezala se županijska pročelnica za zdravstvo Andrea Bengez.

-Sestra Maja mi se obratila negdje u veljači sa zamolbom dječjeg odjela ove bolnice za ovim uređajima – rekla je predsjednica Kluba nedonoščadi „Palčići“ Željka Vučko.

-Prva četiri uređaja koja vidite naprijed nabavljena su iz akcije „Palčić gore za bjelovarske najmanje“ u kojoj je prikupljeno samo 5137 eura – pojašnjava Vučko – Vrijednost ove opreme je gotovo 30 tisuća eura. Preostalih 10 uređaja kupili smo kao udruga uz pomoć naših partnera.

-Ti uređaji imaju financijsku vrijednost koju sam upravo izrekla, ali njihova prava vrijednost je svaki onaj život koji oni znače u ovoj bolnici – zaključila je Željka Vučko.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!