Ponude za vrtić u okviru procijenjenih, načelnik ponosan na kvalitetno planiranje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Berečki mališani, unatoč divljanju cijena građevinskih radova i usluga, ipak bi u dogledno vrijeme mogli uživati u čarima predškolskog odgoja. Podsjetimo, Općina Berek jedna je u nizu općina koja uz pomoć države planira izgraditi vrtić, međutim, u posljednje vrijeme cijene građevinskih radova redovito nadmašuju planirane. Naime, država je svoje financijske izdatke planirala po cijenama iz nekih sada vrlo davnih vremena, a rezultat toga je da se planirani budžeti mahom probijaju i to do mjere kada jedinice lokalne samouprave, dakle gradovi i općine, više nemaju financijskog prostora nadoknaditi razliku.

Međutim, u Bereku je ta pat pozicija, sudeći prema pristiglim ponudama za izgradnju vrtića, ipak izbjegnuta. Naime, planirani troškovi iznose 1,088 milijuna eura, a od pet pristiglih ponuda, jedna ali vrijedna niža je od toga iznosa.

Riječ je o ponudi tvrtke Grad-IM iz Gornje Ploščice koja je ponudila iznos od 1,075 milijuna eura, odnosno 1,34 milijuna eura s PDV-om. Preostale četiri ponude mahom su više od procijenjene vrijednosti radova, a najviša je ona bjelovarske tvrtke Hidroregulacija koja iznosi 1,466 milijuna eura, odnosno čak 1,83 milijuna kada se pridoda PDV.

Iako izvođač radova još uvijek izabran jer tako nalaže zakonska procedura, načelnik Mato Tonković zadovoljan je pristiglim ponudama.

„U nekim natječajima događalo se i da ne pristigne niti jedna ponuda, odnosno samo jedna. Naravno da sam zadovoljan ponudama koje smo dobili i vjerujem da su one rezultat našeg kvalitetnog planiranja i pripreme”, izjavio je načelnik Tonković. Na pitanje o tomu u kojem će postotku država sudjelovati u izgradnji vrtića u Bereku, kaže, prerano je odgovarati.
„Možda će biti i sto posto, tko zna”, optimističan je načelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!