Raskošna ljepotica je stigla na tržnicu, znate li da dolazi i u bijeloj boji?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Blagdanski duh je stigao i na tržnice, pa tako i onu bjelovarsku na kojoj pažnju plijene božićne zvijezde, biljke koje odišu glamurom, a koje je pravo umijeće uzgojiti.

-Jako je osjetljiva što se tiče zalijevanja, ne smije biti presuha, ali ni premokra. Uz to ju preko ljeta dok traje njena vegetacija visoke temperature prže tako da smo imali dosta posla sa zasjenjivanjem – priča iskusna uzgajivačica Slavica Petrić.

Ova im je godina ipak nešto naklonjenija od prošle jer nisu morali toliko grijati, pa će troškovi biti manji. Sada je vrijeme kada se trud treba i naplatiti. Prodaja za sada ide skromno uglavnom za poklone, ali građani čekaju da se približi sam Božić jer nije tajna da tu blagdansku ljepoticu nije lako održati na životu.

-Čekaju zadnje dane baš zbog toga što je ona osjetljiva biljka i zna se desiti da brzo listovi otpadnu zbog čega i uzimaju pred sam blagdan tako da im Božić bude lijep – kaže Petrić.

Savjet za kupce je da kada unose božićnu zvijezdu u dom, da se to radi postupno kako bi se izbjegao šok. Ne treba biti na direktnom izvoru topline na radijatoru već može biti na stolu ili pod borom i ne treba puno vode i tako bi trebala lakše preživjeti do blagdana. Osim crvene prodaje Petrić i bijelu božićnu zvijezdu, ali pogađate koja je traženija?

-Crvena je crvena ipak, ona se više traži – kaže ova uzgajivačica.

Upravo ta njena crvena raskoš simbolizira Božić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!