Debakl Pokrovčevih prosvjeda u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Fijasko. Tako bi se, ukratko, mogao opisati za danas najavljen pokušaj prosvjeda svinjogojaca iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Iako su organizatori najavljivali dolazak minimalno stotinjak prosjednika s pedesetak traktora, danas je na tromeđu Nove Rače, Velike Pisanice i Velikog Grđevca stiglo svega nekoliko traktora s 15-ak prosvjednika. Poljoprivrednici iz Bjelovarsko-bilogorske županije očito su potpuno nezainteresirani za aktivnosti tzv. Stožera za obranu hrvatskog sela jer je među 15-ak okupljenih, dio ljudi stigao iz Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije. Većina njih uopće se i ne bavi svinjogojstvom, no kako su kazali, stigli su onamo dati podršku seljacima iz Slavonije.
U ime prosvjednika pred medije je stao mladi poljoprivrednik Hrvoje Pavić iz Velike Pisanice, jedan od rijetkih koji zaista uzgaja svinje. Najviše mu, kaže, smeta eutaniziranje zdravih svinja pa je pozvao i udruge za zaštitu životinja da dignu glas protiv te prakse. Dodao je i kako su se prosvjednici okupili i zbog drugih problema u poljoprivredi, poput niske otkupne cijene žitarica.
Prosvjednici iz BBŽ kažu kako čekaju daljnje upute tzv. Stožera za obranu hrvatskog sela, a na punktu kod popularne Šumske vile bit će minimalno do ponoći, do kad su policiji prijavili prosvjed.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!