Ministarstvo odobrilo izgradnju nove škole i dvorane na sjeveru Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sjajne vijesti u Grad Bjelovar danas su stigle iz Ministarstva znanosti i obazovanja. Projekt izgradnje nove škole na sjeveru grada, s pripadajućom školsko-sportskom dvoranom, dobio je zeleno svjetlo, i to među prvima u Hrvatskoj.
-To su zaista odlične vijesti. Dobili smo odoborenje za izgradnju škole koju će pohađati 672 učenika, što znači da će nakon izgradnje sve škole u gradu, uključujući i III. I IV. osnovnu školu Bjelovar, moći početi provoditi nastavu u jednoj smjeni – potvrdio je za naš portal bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.
Dodaje kako će već ovih dana Grad Bjelovar pokrenuti postupak javne nabave za izradu glavnog projekta, odnosno preprojektiranje dokumentacije koju Grad već ima pripremljenu, što bi trebalo značajno ubrzati postupak.
-Nakon toga očekujemo izdavanje građevinske dozvole te javljanje na već otovreni javni poziv Ministarstva za izgradnju škole i dvorane – tumači Hrebak.
Nakon toga slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova, a ako sve bude teklo prema planu, nova škola i dvorana mogle bi se početi graditi već idućeg ljeta.
-Riječ je o projektu koji će se financirati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, što znači da će u potpunosti biti financiran iz državnog proračuna. Grad Bjelovar je među rijetkim gradovima u Hrvatskoj koji ima spreman veći dio potrebne dokumentacije, što znači da financiranje nije upitno – kaže gradonačelnik.
Izrada troškovnika za ovaj povijesni projekt tek slijedi, no prema prvim procjenama, izgradnja će stajati između 15 i 20 milijuna eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!