[FOTO] Prošetali smo bjelovarskim adventom i zaljubili se u kućicu omiljene vrtićke Tete Zlate

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Više od četiri desetljeća teta Zlata Jovančević mališane u bjelovarskom Gradskom vrtiću učila je prvim koracima, pomagala im crtati njihova prva mala umjetnička djela, zajedno s njima pjevala omiljene im dječje pjesmice. Nakon pune 41 godine radnog staža, ove godine Teta Zlata otišla je u više nego zasluženu mirovinu, no ni danas ne miruje, već s puno ljubavi i strpljenja, baš kao što je nekada odgajala generacije malih Bjelovarčana, šiva različite ukrase predmete. Kako i priliči ovom dobu godine, trenutno su najaktualniji božićni ukrasi, ali i dječje igračke koje možete pronaći u njezinoj kućici na bjelovarskom korzu. Borići, kućice, kolačići, sobovi, anđeli, lizalice, srčeka, mišići, lisice, vukovi, jednorozi – svi oni čine kućicu Tete Zlate jednom od najslađih kućica bjelovarskog adventa.

-Sve je napravljeno od prirodnih materijala i sve je šivano ili ručno ili na mašinu u mom dnevnom boravku. Prije nego što je počeo sajam, doslovno sam šivala od jutra do mraka, no moram priznati da u tome zaista uživam. Kako i inače uživam u šivanju koje sam zavoljela još u djetinjstvu, tako me moja kći Vanja nagovorila da otvorim domaću radinost. Zbog toga sam malo ozbiljnije prionula poslu, no zaista uživam u tome. Svaki predmet je napravljen s puno ljubavi i strpljenja – pojašnjava teta Zlata čija se domaća radinost krije iz prigodnog naziva Goldy. Kako nam otkriva, svi predmeti koje je sašila prošli su veliki test njezinih unučica koje su njima naprosto oduševljene pa bi najradije da baš svi ostanu u njihovim kolekcijama.

Što se tiče vrtića, Teta Zlata priznaje kako se svakoga dana sjeti svojih mališana i svih anegdota koje je doživjela u radu s djecom, no danas ipak punim plućima uživa u mirovini.

– Svoj posao sam do posljednjeg dana radila s puno ljubavi i strpljenja, ali danas uživam u umirovljeničkim danima. Klinci se uvijek jave, a iako je velik dio njih iz vrtića otišao pred mnogo godina, naši susreti nikada ne prođu bez zagrljaja, pozdrava, lijepe riječi. Mnogi od njih danas i sami imaju svoju djecu, no uvijek pozdrave i rado se sjete svojih vrtićkih dana. Kad vidim da su djeca postala odrasli i da su uspjela u životu, da su zadovoljni ljudi koji imaju svoje obitelji, srce mi je puno i znam da sam imala najljepši posao na svoju, a danas najljepše uspomene – kazala je Teta Zlata koju u kućici na bjelovarskom korzu možete pronaći od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 22 sata te od petka do nedjelje kao i tjedan dana prije Božića svakoga dana od 10 do 22 sata.

 

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!