[FOTO] Upravo počeo B:IT.con 2023: Konferencija potvrdila ulogu Bjelovara u IT sektoru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Upravo je počeo B:IT.con 2023. Riječ je o petoj bjelovarskoj IT konferenciji koja se u organizaciji Veleučilišta u Bjelovaru održava u Domu kulture. Konferencija je ove godine okupila rekordan broj sudionika koji potvrđuju njezin značaj u IT sektoru. Kako je naglasio Zoran Vrhovski s bjelovarskog Veleučilišta, osnovni cilj je promovirati tehnološka dostignuća u IT industriji, ali i općenito u tehnologiji.
– Broj sudionika potvrđuje da rastemo iz godine u godinu. Ove godine svi oni će imati priliku poslušati osam predavača. Želimo biti izvor znanja i predvodnik u sve više rastućem IT sektoru – istaknuo je Vrhovski.

Da je današnji B:IT.con najveći i najvažniji do sada naglasio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.
– Usudio bih se reći da je ovogodišnji B:IT.con premašio sva očekivanja i pozicionirao bjelovarsku IT konferenciju na mjesto najvažnije i najznačajnije konferencije u kontinentalnoj Hrvatskoj. Prije šest ili sedam godina kada sam najavio eksploziju IT sektora u Bjelovaru, mnogi su na to gledali s određenom skepsom. Tada smo u IT sektoru u gradu imali oko 150 ljudi, danas ih je oko 500. Ovakvim konferencijama se osvješćuje da Grad Bjelovar raste upravo u tom smjeru i najavljuje da će IT sektor kroz 10-ak godina biti prva gospodarska grana Bjelovara. Naravno, kroz naše spuštanje poreza i gradnju potrebne infrastrukture, u grad ćemo privlačiti mnoge mlade ljude – istaknuo je Hrebak dodavši kako je dokaz važnosti današnje konferencije činjenica što ju je došao otvoriti indijski veleposlanik te kako je njegov dolazak u Bjelovar možda početak određene vrste suradnje nekog indijskog i hrvatskog grada.

– Vrlo sam sretan što sam danas u Bjelovaru na ovoj konferenciji. Indija je izuzetno razvijenu IT industriju, a to znači da smo svjesni uloge ove industrije u razvoju gospodarstva, ali njezinog utjecaja na čovječanstvo. Međutim, moram naglasiti da je IT alat u rukama čovjeka – kazao je NJ. E. Raj Kumar Srivastava, Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!