Ramona Zglavnik u 18 sati donosi betlehemsko svjetlo u Bjelovar: Evo odakle ga možete ponijeti u svoje domove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine uoči Božića stiglo iz Austrije u Hrvatsku. Iz austrijskog Linza su ga donijeli predstavnici Saveza izviđača Hrvatske. Bjelovarski izviđači donose u našu katedralu gdje ga svi građani danas u 18 sati mogu preuzeti i ponijeti u svoje domove.

– Betlehemsko svjetlo je došlo iz Betlehema u Austriju. To je jedini otvoreni plamen koji se prevozi avionom. U Austriji ga preuzimaju njihovi izviđači, a nakon toga izviđači iz cijelog svijeta dolaze po njega. Ove godine je bilo u Linzu, a u svoje zemlje su ga odnijeli izviđači iz više od 30 zemalja iz Europe i Amerike. U Hrvatsku ga je donio naš hrvatski kontingent. Danas smo ga nosili u Zagreb gdje smo ga predali zagrebačkoj katedrali. Nakon toga su izviđači iz Hrvatske krenuli prema svojim gradovima gdje nastavljaju širiti i prenositi svjetlo – pojasnila je mlada Bjelovarčanka Ramona Zglavnik, inače studentica prve godine marketinga i komunikacija na Poslovnom Veleučilištu u Zagrebu te članica Udruge skauta Sv. Juraj. Inače, Ramonu je ove godine Savez Izviđača Hrvatske izabrao da nosi svjetlo te je jučer bila dio hrvatskog kontingenta koji je svjetlo donio u Hrvatsku.

– Donošenje svjetla u Hrvatsku je tradicija koju već 31 godinu Savez izviđača štuje čak i za vrijeme ratova i pandemija. Za mene su izviđači jedna od najljepših organizacija na svijetu. Prekrasno je biti dio tako posebne i prekrasne organizacije. Baš na ovakvim događanjima, kad dođeš među sve izviđače iz čitavog svijeta, shvatiš kako je to predivan pokret – zaključila je Ramona.

 

Foto: Ustupila Ramona Zglavnik


PODIJELI S PRIJATELJIMA!