Evo koliko je Županija izdvojila za kulturu u 2024. godini i koliko će tko dobiti…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za petak je zakazana 15. sjednica Županijske skupštine na kojoj će županijskim vijećnicima biti predstavljen prijedlog program javnih potreba u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije za 2024. godinu. 

Da pojasnimo, programom javnih potreba u kulturi obuhvaćaju se svi oblici poticanja i promicanja kulture i kulturnih djelatnosti što pridonosi razvitku kulturnog života i zadovoljavanju javnih potreba u kulturi na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Sredstva za ostvarivanje programa osiguravaju se u proračunu Bjelovarsko-bilogorske županije za 2024. godinu. 

Tako je za manifestacije u kulturi osigurano 25 tisuća eura (sufinanciranje i organizacija važnih kulturnih manifestacija značajnih za promociju Bjelovarsko-bilogorske županije)

Za Zajednicu kulturno-umjetničkih udruga u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji osigurano je 50 tisuća eura (sufinanciranje rada i programa koju čine 42 članice)

Za Kulturno-umjetnički amaterizam 20 tisuća eura

Za Dane hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu 3.320 eura

Matica Hrvatska Bjelovarsko-bilogorske županije 3.320 eura

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti 13.273 eura

Kulturni centar Mato Lovrak 150.880 eura (Sporazumom je utvrđeno financiranje 70 posto od strane Bjelovarsko-bilogorske županije i 30 posto od strane općine Veliki Grđevac. 

Zaštita i očuvanje nepokretnih spomenika kulture 20 tisuća eura. 

Vijeće za kulturu Bjelovarsko-bilogorske županije 1.400 eura

Izdavačka djelatnost 6.600 eura (sufinanciranje izdavačkih djelatnosti od značaja za promociju županije)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!