Garešničani su i ove godine pokazali veliko srce, prikupljeno je više krvi nego lani

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Najdragocjenija tekućina koju svi besplatno posjedujemo je krv, a svake godine cilj je premašiti brojku prikupljenih doza. Crveni križ Garešnica zadovoljan je prikupljenim dozama ove godine, ali ravnateljica Melita Lozina smatra da uvijek može biti bolje.

– Garešnica je ove godine prikupila 433 doze tekućine koja život znači. To je u odnosu na 2022. nešto više. Ove godine zabilježili smo i 11 novih potencijalnih, mladih darivatelja krvi i ja im želim dobrodošlicu u najhumaniju obitelj na svijetu. Moramo napomenuti da se krv, uz sva tehnološka dostignuća, ne može proizvesti industrijskim putem. Jedino je može darovati potencijalni dobročinitelj – poručila je.

Inače, Hrvatski Crveni križ u 2023. godini obilježava tri velike obljetnice.

– Prva je 145 godina djelovanja Crvenog križa na tlu Republike Hrvatske. Zatim, slavimo 70 godina organiziranog dobrovoljnog darivanja krvi u RH, a tu nam je i 30 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva u sastavu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Ponosni smo na te tri obljetnice, želimo istaknuti ono što smo radili i zahvaliti se ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali u našim aktivnostima – zaključila je Lozina te pozvala građane da se i dalje, tijekom cijele godine, uključuju u aktivnosti Crvenog križa.

FOTO: Grad Garešnica, 2020.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!