Bjelovar posjetio glasnogovornik HSU-a: Radimo na terenu, a štrajkovi su za nas nebuloze

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar je u srijedu posjetio Žarko Delač, glasnogovornik Hrvatske stranke umirovljenika. Glavna teme susreta s bjelovarskim članovima bile su aktivnosti Hrvatske stranke umirovljenika u trenutnoj i predstojećoj izbornoj godini.

-Za nas kampanja nije samo zadnjih 30 dana kad će se predizborna kampanja objaviti, nego mi već dvije i pol godine radimo sustavno, a jedan od plodova tog rada je današnje predavanje i ovaj dolazak u Bjelovar – rekao je glasnogovornik HSU-a Žarko Delač.

Osim izborne godine, aktualne teme na gostovanju bili su i problemi s kojima se umirovljenici svakodnevno susreću, kao i neiscrpna tema mirovinskog fonda.

-Mi nismo za radikalna rješenja, mi nikoga ne ucjenjujemo, mi ne pozivamo na proteste, na štrajkove i slično. To su nebuloze za nas, nego trajan, dugotrajan rad, kroz terenski rad kroz ove ljude koji su se tu okupili i koji rade u svojim sredinama – naglasio je Delač.

Predsjednik županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Zlatko Barila naglasio je kako puno općina i županija u Hrvatskoj i dalje nema Odbor za umirovljenike koji bi barem jednom godišnje raspravljao o problemima umirovljenika. Naglašava i kako upravo zbog tog Odbora 2900 umirovljenika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dobilo je božićnice.

-Borimo se za to da se mirovinski sustav riješi za vijeke vjekova onako kako on treba biti. Da dvije trećine umirovljenika ne bude u socijali, nego da redovnom mirovinom mogu ljudi živjeti – zaključio je Barila.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!