Izglasan županijski proračun vrijedan 97 milijuna eura: Kreće niz velikih investicija!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Većina županijskih vijećnika danas je izglasala županijski proračun koji iznosi 96.9 milijuna eura.

Proračun je ove godine za gotovo trećinu manji, razlog je što od 1. siječnja država preuzima vođenje Opće bolnice ‘Dr. Anđelko Višić’ Bjelovar pa se financije namijenjene najvećoj zdravstvenoj ustanovi u županiji više ne ‘broje’ pod Županijom. 

Župan Marko Marušić u obraćanju vijećnicima istaknuo je da Županija nastavlja ulagati u brojne stare i nove projekte. 

-U protekle dvije i pol godine suočili smo se s ozbiljnim financijskim izazovima koji su prijetili stabilnosti naše županije. Krenuli smo s jasnim mjerama i rješenjima. Prepoznali smo probleme i poduzeli korake kako bismo ih riješili te smo stabilizirali financijsku situaciju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – kazao je župan Marušić i nastavlja. 

Velike investicije

-Postigli smo upravo to da sad postupno možemo povećavati sredstva u proračunu. Povećali smo sredstva za udruge sa 66 tisuća eura na 75 tisuća eura. eura. Našim mjerama i potporama u gospodarstvu stvaramo preduvjete za razvoj poduzetnika i obrtnika, ukupno smo za te mjere osigurali 285 tisuća eura što je u odnosu na prošlu godinu 22 tisuća eura više. Za sanaciju i rekonstrukciju kupole bjelovarske Gimnazije osigurali smo 170 tisuća eura, za dovršetak izgradnje Glazbene škole Vatroslava Lisinskog osigurali smo milijun i 170 tisuća eura – naveo je župan Marušić i nastavlja. 

Nikad veće ulaganje u Dom zdravlja

-Za dovršetak izgradnje sportske dvorane u Hercegovcu osigurali smo 500 tisuća eura, zatim smo za izradu projektno tehničke dokumentacije za radove dogradnje Doma za starije osobe Bjelovar osigurali 100 tisuća eura. Također smo povećali subvencije u poljoprivredi i stočarstvu za 20 tisuća eura. Uredit ćemo i školski dispanzer u Daruvaru i za to smo osigurali 80 tisuća eura, a za programe javnih potreba u kulturi osigurali smo 330 tisuća eura. U proračunu su još i drugi projekti te nikad veće ulaganje u Dom zdravlja BBŽ-a kazao je, između ostalog, župan Marko Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!