Vatrogasna zajednica Grubišnog Polja obilježila 30 godina postojanja: ‘Iznimno ste značajni za grad’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Vatrogasna zajednica Grada Grubišnog Polja obilježila je trideset godina postojanja.

Naime, godina 1993. bila je značajna za vatrogastvo, kako u cijeloj Hrvatskoj, tako i u Grubišnom Polju, s obzirom na zakonske promjene koje su te godine donijele i obvezu osnivanja Vatrogasnih zajednica. Tako je u Grubišnom Polju, 31. srpnja 1993. godine održana osnivačka skupština Vatrogasne zajednice Grada Grubišno Polje. Skupština je održana na inicijativu tadašnjeg sastava predsjedništva Vatrogasnog saveza Općine Grubišno Polje i to u prostorijama „Česme“ u tzv. „mliječnom restoranu“.

Na toj je skupštini donesen Statut, Poslovnik o radu, Odluka o broju i sastavu Skupštine s obzirom na odjeljivanje od Velikog Grđevca, Upravni odbor, Nadzorni odbor, te Predsjedništvo i Zapovjedništvo. Skupština je brojala 12 članica tj. dobrovoljnih vatrogasnih društava. Također je donesena odluka i o udruživanju u Vatrogasnu zajednicu Bjelovarsko-bilogorske županije, kao i u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu, priča Darko Novotni, aktualni predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Grubišno Polje.

Plakete za zaslužne

Tridesetogodišnjicu postojanja grubišnopoljski vatrogasci obilježili su svečanom sjednicom na kojoj je istaknut veliki značaj i važnost djelovanja zajednice kao krovne organizacije.

Kruna višedesetljetnog rada bio je osnutak Javne vatrogasne postrojbe grada, koja je bila ključna u nekoliko većih požara zajedno s DVD-ovima članicama i osnivačima Vatrogasne zajednice Grada Grubišnoga Polja, a koji su se dogodili na području grada. Vatrogasci su se istakli i u drugim aktivnostima, poput sanacije posljedica nevremena, posebice onog od 15. rujna prošle godine.

Svečana sjednica Vatrogasne zajednice bila je odlična prilika da se zaslužnim članovima koji su bili aktivni u radu Zajednice od samog osnivanja uruče plakete. Među njima posebno se ističu: Adela Petak, Željko Plehti, Ivica Sokolić, Nenad Matijašević i Josip Trandler.

Brojni uzvanici biranim su riječima na svečanoj sjednici pohvalili dosadašnji rad Vatrogasne zajednice i njenu ulogu.

Brojne čestitke za rad

Čestitke za jubilej uputili su saborski zastupnik Miro Totgergeli, zapovjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Heger, koji je prenio čestitke glavnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, Ivana Legin pročelnica za pravne i zajedničke poslove u županiji, u ime župana BBŽ, zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika i zapovjednik JVP Garešnica Tomislav Kunješić, koji je prisutne pozdravio u ime svih vatrogasnih organizacija, dok je v.d. pročelnika Roman Husak u ime Grada Grubišno Polje, koji je i kum zastave, čelnicima Zajednice predao zastavu, koju je na svetoj misi u crkvi sv. Josipa blagoslovio grubišnopoljski župnik preč. Većeslav Magić.

Gradonačelnik Grada Grubišno Polje, Zlatko Mađeruh također je čestitao grubišnopoljskim vatrogascima njihov jubilej i istaknuo veliku važnost i značaj djelovanja Zajednice za Grad Grubišno Polje.

-Kao kruna višedesetljetnog rada od iznimnog značaja je osnutak Javne vatrogasne postrojbe za grad, koja je bila ključna u nekoliko većih požara, koji su se dogodili na području grada, kao i u drugim aktivnostima, poput sanacije posljedica od nevremena, stoga iznimno ste značajni za grad-  između ostalog je kazao gradonačelnik Mađeruh.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!