Bjelovarski lađari razveselili najmlađe i otkrili nove planove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “I ja želim biti Argonaut” adventska je akcija Argonauta Bjelovar u kojoj su mališanima dijelili prigodne majice i grickalice. Najmlađe su tako razveselili, a tko zna, sebi možda osigurali buduće članove, uspješne lađare u gradu bez vode. I dok će današnja ciljana publika za svoje prve argonautske zaveslaje morati sačekati još koju godinu svi veći su dobrodošli.

-Prihvaćamo sve nove članove i pozivamo ih da dođu, pokušaju i neka sami vide mogu li biti Argonauti. Nije lako, ali je zaista prekrasno, to je jedno odlično iskustvo – poziva kapetan Radoslav Rajić.

 

Iduće godine Argonauti planiraju novi pohod na Neretvu na Maratonu lađa, a uz to će na sebi svojstven način obilježiti desetu godišnjicu veslačkog povezivanja Bjelovara i Podravine sa Slavonijom.

-Veslali smo od Podravskih Sesveta do Iloka 250 kilometara, a kako je sljedeće godine deset godina, a ostavili smo tamo traga i imamo dosta prijatelja želimo to obilježiti i to će biti jedna prekrasna priča. Plan je krajem petog mjeseca lađama i s još nekoliko naših plovila opet odveslati rutu od Podravskih Sesveta do Iloka Dravom i Dunavom u tri dana – otkriva planove Rajić.

U tome Argonauti imaju podršku Grada Bjelovara.

-Svakako ćemo podržati svaku inicijativu i svaka inicijativa ovakvih ljudi je dobrodošla. Na svaki način koji možemo ćemo to podržati – rekao je dogradonačelnik Igor Brajdić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!