Danas na HTV-u ne propustite nastavak serijala “Otkos, Orkan, Papuk”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na Hrvatskoj televiziji danas pogledajte drugu epizodu dokumentarno-igranog serijala “Otkos, Orkan, Papuk – Propast projekta Velike Srbije” koji opisuje zbivanja na Bilogori i u zapadnoj Slavoniji na početku Domovinskog rata. Riječ je oserijalu koji je producirala Alfa d.o.o., a režirao ga je Miljenko Manjkas

Druga epizoda opisuje model srpske pobune, obrađuje učestale terorističke akcije na području Bilogore i zapadne Slavonije, prva ubojstva hrvatskih policajaca, otmice, zasjede i sustavno uključivanje jugovojske u sukobe te sve jasnije svrstavanje na stranu srpskih pobunjenika. Epizoda donosi kratku rekonstrukciju ubojstva prvog policajca Vlade Laučana iz zasjede kod sela Omanovac, detaljnu rekonstrukciju četničke zasjede kod mjesta Sirač u koju upadaju pripadnici specijalne jedinice Omega te uhićenje doktora Šretera. Pobunjeni Srbi proglašavaju Srpsku autonomnu oblast Zapadna Slavonija kao sastavni dio fantomske srpske državice SAO Krajine. Tada počinju i otvoreni napadi topništva i pješaštva na sela i gradove u zapadnoj Slavoniji, a najžešći je bio na Pakrac. Pred zapadnom Slavonijom su teški dani.

Novi nastavak serijala pogledajte danas (subota, 16. prosinca) u 12:58 sati na HTV-u 1, ili kasnije besplatno na platformi hrti.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!