[FOTO] Klinci iz Dječjeg vrtića Bjelovar kroz escape room učili o hrvatskim izumiteljima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dvije radionice Escape rooma za djecu i njihove roditelje održane su u DV Bjelovar. Tema escape rooma bili su hrvatski znanstvenici i izumitelji poput Fausta Vrančića, Slavoljuba Penkale, Nikole Tesle i Ivana Vučetića.

Djeca iz skupine ”Jabučice” istražuju i uče o znanstvenicima od početka pedagoške godine kroz projekt „Hrvatski izumitelji“, a kroz aktivnosti escape rooma prikazana je sinteza usvojenih znanja.

– Svi zadaci i zagonetke, osmišljeni kroz nekoliko područja, predstavljali su rad pojedinih znanstvenika. Uz mnogo zabave i smijeha djeca su s roditeljima otkrivala tajne poruke, pronalazili su skrivene tragove za odgonetavanje zagonetki, rješavali inženjerske izazove, programirali robote, rješavali binarne kodove i matematičke mozgalice, izrađivali padobrane, prelazili mostove… Uzbuđenje djece i roditelja, zadovoljstvo rješavanja zadataka i sreća dolaska do cilja bila je opipljiva – istaknula je Melita Cazin, psihologinja Dječjeg vrtića Bjelovar. Dodajmo tome kako iza planiranja uzbudljivih zadataka i provedbi igara stoji tim koji čine odgojiteljice Anita Pleskalt i Lucija Grgić i psihologinja Melita Cazin.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!