Gradsko vijeće: Kvaliteta zraka u Bjelovaru je dobra, iduće godine širi se zona naplate parkinga…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer je održana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici podržali Strategiju razvoja Većeg urbanog područja Bjelovar za financijsko razdoblje 202.-2027. Također je podržano i davanje na uporabu javne zgrade “Dom kulture” Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovara, a palac gore dobila je i Odluka o izmjenama koeficijentima za obračun plaće dijela službenika i namještenika u bjelovarskoj Gradskoj upravi.

Što se tiče aktualnog sata, vijećnica Gordana Terek pitala je koje novosti Bjelovarčani mogu očekivati u prometu i koji su planirani radovi.

-Odluku o prometu nismo mijenjali od 1999. godine, a do tada se promet najmanje udvostručio. Po tom pitanju već smo razgovarali sa žurnim službama, a isto ćemo učiniti i s građanima, jer planiramo uređenje cestovnog prometa. Time ćemo dobit oko 250 novih parkirnih mjesta pod naplatom, a proširit ćemo i zone naplata, između ostalog, rekao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić i dodaje.

Ulice A.K. Mišića i A. Trumbića će dobiti novi izgled, odnosno postat će jednosmjerne, a sve to planira se napraviti na proljeće. Što se radova tiče, u planu je obnova šest povijesnih zgrada, izgradnja vrtića u ulici Viktora Bubnja, nova škola na sjeveru grada i uređenje Vinkovićevog naselja – istaknuo je Brajdić.

Vijećnika Dražena Medveda zanimalo je je li provedeno mjerenje kvalitete zraka te kakvi su rezultati.

-Kao što smo i obećali napravili smo mjerenje i to od 6. do 20. studenog. Mjerenje je obavio Nastavni zavod Primorsko-goranske županije koji certificirane uređaje koji su bili postavljeni u vrtiću u Radničkom naselju, a drugi u DV Ciciban u Podravskoj ulici. Također, nećemo stati na ovome, već ćemo mjeriti svako godišnje doba, odgovorio je Brajdić.

Ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo BBŽ Vedran Trupac kazao je da kvaliteta zraka u Bjelovaru je dobra.

– Rezultati mjerenja koncentracije čestica su takvi da nisu zabilježena prekoračenja dnevne granične vrijednosti. Tako da je za sada kvaliteta zraka u Bjelovaru dobra, no za konačno ocjenu potrebno je izvršiti još tri mjerenja, pojasnio je ravnatelj Trupac.

Vijećnika Damira Bajsa zanimalo je je li državna komisija izdala rješenje povodom natječaja za održavanje javnih površina.

-Mi smo napravili sve na vrijeme što se tiče tog natječaja, a vjerujem da će do proljeća biti donesena odluka, kazao je zamjenik gradonačelnika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!