Brojni projekti u CUK-u: Od koncerata do zvukoterapije i radionica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski Centar za cjeloživotno učenje i kulturu (CUK) na čelu sa ravnateljicom Ivanom Hrpalo nastavlja s brojnim projektima i događanjima. 

Tako je ravnateljica Hrpalo u društvu poznatog bjelovarskog glazbenika Brune Bišćana još jednom pozvala građane na koncert ‘In the Christmas Mood’ koji će biti održan u petak (22. prosinca u 20 sati) u bjelovarskom Domu kulture. 

-Na koncertu će sudjelovati bjelovarski Big band, a gosti solisti će biti Vjeko Ključarić i Eni Jurušić. Ulaznica još malo ima, stoga požurite – kazala je ravnateljica Hrpalo. 

Zvukoterapija

CUK je prije dva tjedna krenuo u suradnju i sa Gordanom Vitanović koja je certificirana terapeutkinja zvučne masaže i vlasnica prvog bjelovarskog studija za zvukoterapiju. 

-Zvukoterapije je kod nas još uvijek nova i u povojima, ali sve više ju ljudi otkrivaju. To je prirodna metoda koja se obraća tijelu, duhu i umu i ona ubiti obuhvaća zvučne masaže i zvučne kupke. Glavna funkcija je duboko opuštanje i potpora zdravlju i bazira se na principima frekvencije vibracije i rezonancije. Znači sviraju se u zvukoterapiji nekonvencionalni instrumenti – kazala je, između ostalog, Vitanović. 

Ravnateljica Hrpalo istaknula je da CUK iduće godine planira prijaviti rock festival ‘Zbrda zdola’ koji se ove godine pokazao kao pun pogodak, a veliku pomoć CUK-u organizaciji istog pružio je bjelovarski glazbenik Bojan Gatalica koji je band lider rock/metal grupe ‘Gusti sok’ koji je izdao novu božićnu pjesmu. 

CUKni na after

-Bend ima velike ambicije, trenutno promoviramo naš četvrti singl ‘Najljepše doba godine’. Za sada se singl vrti na više od 50 radio postaja, urednici su zadovoljni. Pjesma je nastala tijekom ljeta i mi inače sviramo avangardni rock i metal, ali sada smo se odlučili okušati u jednom jazz ambijentu. Snimili smo i spot koji možete pogledati na youtube kanalu, prikazan je bila i u Dobro jutro Hrvatska ići će i RTL-ovom božićnom specijalu – kazao je Gatalica. 

Ravnateljica Ivana Hrpalo dodala je da CUK od 1. prosinca provodi Erasmus K1 – eko jezik gdje su dobili novac od Agencije za mobilnost da uče zainteresirane francuski jezik. 

-Imamo također i zanimljivu radionicu za odrasle pod nazivom ‘CUKni na after’. Imamo mnogo aktivnosti za djecu, pa smo odlučili nešto smisliti i za odrasle, to će biti svakog petka. Tako ćemo imati ples, izradu nakita i još puno toga – kazala je ravnateljica Hrpalo. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!