Državna komisija opet odbila Grad i Šepovala. Evo što sada slijedi…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Saga oko održavanja javnih površina se nastavlja. Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave ponovno je poništila odluku Grada Bjelovara da dodijeli posao održavanja javnih površina tvrtki ‘Cvjetni atelje Marina’.

Potvrdio je to gradonačelnik Dario Hrebak. 

-Da, Državna komisija za provođenje postupaka javne ponovno je donijela odluku o poništenju odluke Grada Bjelovara da izabere tvrtku gospodina Šepovala koja je do sada održavala zelene površine – kazao je gradonačelnik Hrebak i nastavlja.

Vraćamo se u postupak

-Mi smo tvrdili da drugi prijavitelj na natječaju (tvrtka Binđo iz Ivanić Grada) koji je, inače, imao jeftiniju ponudu, da je za reference stavio održavanje kanala hrvatskih voda. Dakle, mi smo smatrali da nije isto održavati kanale hrvatskih voda i da to nije dovoljno dobra referenca da bi se održavale zelene površine u centru grada. Državna komisija tako ne misli i odbijeni smo – kazao je gradonačelnik Hrebak i nastavlja. 

-Državna komisija nam je naložila da se ponovno vratimo u postupak i da ponovno ocjenjujemo ponudu između te dvije tvrtke. A Grad je donio odluku i odlučio se za tvrtku gospodina Šepovala, a Državna komisija je tu odluku poništila. Dakle, Grad nema više opciju ponovno izabrati gospodina Šepovala, ali vratit ćemo se u postupak i vidjeti kako i što dalje. No, trakavica se definitivno nastavlja, što god mi sada napravili lako moguće da će biti novih žalbi – istaknuo je Hrebak i dodaje. 

Moramo naći nekoga tko zna 

-Očigledno će se sada voditi pravna bitka, uzet ćemo vanjske pravne eksperte jer evidentno je da nakon druge odbijenice mi valjda u Gradskoj upravi ne znamo i očigledno moramo naći nekoga tko to zna. Jer, kažem, državna komisija nas je već dva puta odbila, znači uzet ćemo dobru vanjsku pravnu službu jer valjda smo nesposobni da mi provedemo ovaj postupak javne nabave – kazao je gradonačelnik Hrebak i rekao da su Grad Bjelovar ove dvije odbijenice koštale 26 tisuća eura. 

Podsjetimo, Grad Bjelovar raspisao je javni natječaj za održavanje zelenih površina na četiri godine, a na natječaj su se javile dvije tvrtke. Cvjetni atelje Marina iz Bjelovara koja to radi već dva desetljeća i tvrtka Binđo iz Ivanić Grada koja je poslala 173 tisuće kuna povoljniju ponudu. Grad Bjelovar je zatim u lipnju poništio natječaj, na što se žalila tvrtka Binđo, a Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave presudila je da natječaj ne smije biti poništen.

Grad Bjelovar je zatim odlučio da koncesija ide Cvjetnom ateljeu Marina, jer kako kažu iz Grada, ponuda tvrtke Binđo iako je bila jeftinija, nije bila valjana zbog nedostatne referentne liste. Saga se nastavila tako da se tvrtka Binđo žalila na odluku Grada Bjelovara da dodijeli koncesiju Cvjetnom ateljeu Marina. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!