Nakon deset godina Grad diže iznos stipendija. Evo koliko će sada iznositi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar nakon deset godina odlučio je povećati iznos stipendija, stoga će studenti od sljedeće godine dobivati 130 eura – kazao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak te je istaknuo da studenti koji su primali gradsku stipendiju, a nakon završenog studiranja zaposle se u nekom drugom gradu ne moraju više vraćati novac Gradu Bjelovaru. 

-Za stipendije se ove godine javilo 53 studenta, neki su odustali i ostalo ih je 49 i odlučili smo da svi koji su se javili dobiju stipendiju. Stipendija je podignuta sa 106 na 130 eura. Sve prijave su išle putem digitalne aplikacije, sve je išlo brzo, transparentno i pošteno, a Grad ima novaca za podizanje stipendija – kazao je gradonačelnik Hrebak. 

Zdravko Pavec iz Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje rekao je da će povećanje stipendije dobiti svi studenti, i oni iz prijašnjih godina. 

-Osim toga Grad Bjelovar od svojih studenata ne traži da dobivene stipendije nakon diplome odrade na bjelovarskom području i mogu se zaposliti gdje god žele- napomenuo je Zdravko Pavec. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!