Četiri mlade obitelji lakše do doma zahvaljujući potpori Općine Berek. Načelnik ima još dobrih vijesti…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općina Berek osigurala je ostanak četiri mlade obitelji u svojoj općini. Naime, Općina je potpisala ugovore s četiri mlade obitelji koje su ostvarile pravo na sredstva koja se dodjeljuju iz Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području općine Berek. Javni poziv je raspisan 20. studenog ove godine, na njega se prijavilo pet mladih obitelji od kojih je četiri ostvarilo pravo na sredstva.

Jedna od tih četiri obitelji je i mlada obitelj Lukač.
-Ova pomoć puno nam znači, iskoristili smo subvenciju za kupnju nekretnine koja je još u procesu adaptacije tako da će nam ovih tri tisuće eura puno pomoći da to sve skupa privedemo kraju – rekla je jedna od korisnica sredstava Matea Lukač.

Iz općinskog proračuna za ovaj poziv osigurano je 20 tisuća eura, a sredstva su se dijelila kroz dvije mjere, kao financijsku pomoć pri kupnji i financijsku pomoć pri gradnji nekretnine.

-Prema javnom pozivu kojeg smo raspisali ukupno je bilo pet prijava od kojih su četiri ostvarile uvjete. Od četiri prijave tri su bile za kupnju, dok je samo jedna bila za izgradnju. Svi iznosi su jednaki, poticanje rješavanja stambenog pitanja na području Općine Berek iznosi 3 tisuće eura za jednu stambenu jedinicu – rekla je Ivana Cindrić, pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Općine Berek.

-Prostora ima i dalje i naredne godine ćemo također raspisivati javne pozive kako bi i dalje pomagali mladim obiteljima da se osamostale i da riješe svoje stambeno pitanje – dodala je pročelnica.

Prilikom potpisivanja ugovora, načelnik Mato Tonković komentirao je kako bi kroz nekoliko dana trebao biti potpisan ugovor za izgradnju vrtića, tako da će mladim obiteljima život biti još lakši.

-Drago mi je da su danas četiri obitelji s nama, bili bi još sretniji da ih je više, posebno mi je drago jer među tih četiri obitelji jedna je van Općine, doseljava se u našu Općinu. Također, drago mi je i zbog onih koji su se zadržali ovdje – ispričao je načelnik.

Naglasio je i kako postoje neke naznake za buduće financijske podrške, ali da je to za ovu godinu.

-Nije to neki preveliki iznos, ali za početak života i svega toga skupa ipak nešto znači. Barem za jedan dio prostora, za vas koji ste u izgradnji, a vi koji ste već pri kraju ćete nadomjestiti ove svoje novce koje ste uložili – prokomentirao je načelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!